Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Lapte de pasăre

INGREDIENTE

200 g zahăr
4 ouă
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 lingură coajă rasă de lămâie
1 litru lapte

PREPARARE

– Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spumă devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele da în fiert, se lasă focul mic şi se adaugă găluşte de albuş bătut spumă.

– După 2-3 minute, se întorc şi se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se scot apoi cu spumieră şi se pun într-un castron mare. Laptele se păstrează.

– Separat se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr şi 4-5 linguri de lapte, până se dizolvă tot zahărul şi compoziţia devine că o crema. Se adaugă un plic de vanilie, coajă de lămâie şi restul de lapte.

– Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu. Când s-a îngroşat puţin se ia de pe foc şi se pune deoparte.

–  Când se răceşte se toarnă în cas­tronul cu găluşte şi se serveşte la desşert.

– Laptele de pasăre se serveşte la temperatura camerei. 

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *