Reunificarea e tot mai aproape. Flacăra unii a ajuns la Râmnicu Vâlcea

publicat în Actualitate pe 23 Iulie 2018, 11:16

”Vom trece munți și văi”, spuneau organizatorii atunci când au dat startul Marșului Centenar, și iată-i acum ajunși într-o zonă muntoasă în apropiere de Râmnicu Vâlcea, acolo unde vor ajunge sâmbătă 21 iulie. Flacăra Unirii, pe care o poartă participanții, continuă să lumineze calea spre Chișinău, acolo unde vor ajunge la 1 septembrie.


După o noapte petrecută în corturile amplasate în curtea Mănăstirii Cornetu Vâlcea, de pe malul drept al râului Olt, județul Vâlcea, participanții la Marșul Centenar au pornit din nou la drum. Unioniștii au parcurs pe jos aproape 500 de kilometri. Flacăra Unirii continuă să lumineze calea spre Chișinău, unde unioniștii vor ajunge la 1 septembrie.

Participanții se află la mijlocul etapei a patra și urmează să parcurgă o zonă muntoasă. Pentru asta au avea nevoie de corturi, saci de dormit sau orice alt ajutor în susținerea marșului. Cei care vor să susțină activittea unioniștilor pot contacta direct organizatorii pe pagina de facebook ”Semneaza pentru Basarabia e România.”

Sâmbătă, 21 iulie, participanții Marșului Centenar vor fi întâmpinați de vâlceni în fața Parcului Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea. Etapa a patra se va încheia pe 22 iulie. Cei care vor să se alăture, o pot face prin însciere pe unire2018.ro.

Sursa: 10tv.md