Rogozin își bate joc de un înalt oficial AMERICAN. GRAFIC cu DEZASTRUL în care se află RUSIA pe care încearcă să-l ascundă Kremlinul
‘La Munchen, secretarul de stat american Kerry va discuta despre situația din Ucraina cu boxerul Kliciko și cu cântăreața Ruslana. Ține de domeniul circului’, a scris pe contul său de Twitter Rogozin.
John Kerry se va întâlni sâmbătă, pe marginea conferinței consacrate securității de la Munchen, cu fostul campion al boxului internațional Vitali Kliciko, cu șeful partidului opozantei încarcerate Iulia Timoșenko, Arseni Iațeniuk, dar cu și starul pop ucrainean Ruslana, laureata concursului Eurovision în 2004, care i-a încurajat pe manifestanții de la Kiev cântându-le în ultimele săptămâni.
‘Și de ce nu l-au invitat și pe nazistul Tiagnibok?’, s-a întrebat Rogozin. Oleg Tiagnibok este un alt lider al opoziției, șeful partidului naționalist Svoboda. ‘Ar fi trebuit să-l invite și pe Verka-Serdiucika la negocieri’, a remarcat el ironic, cu trimitere la un artist travestit ucrainean. ‘Casa Albă ar trebui să îi asculte sfatul și să țină cont de acesta’, a subliniat el.
Rusia a declarat în mai multe rânduri că orice ingerință în afacerile interne ale Ucrainei este inadmisibilă, amintește AFP.
Rogozin a recunoscut într-o carte că a ucis moldoveni pe care îi numea maimuțe
Reamintim că Guvernul Federației Ruse a decis să-l numească reprezentant special al Rusiei pentru "Transnistria" pe Dmitri Rogozin, după ce acesta a recunoscut deschis că a OMORÂT CETĂȚENI MOLDOVENI în timpul agresiunii rusești din 1991-1992.
Dmitri Rogozin: "Pentru prima dată am ajuns în zona de conflict la sfârşitul lunii mai a anului 1992. (…) M-am întors la Moscova, pentru a aduna voluntari dornici să participe la acţiunile militare din Transnistria. La 23 iunie, m-am întors în stânga Nistrului şi deja mă aflam în cadrul detaşamentului de voluntari din Rusia şi Ucraina, pe traseul Dubăsari-Râbniţa", scrie Rogozin, în cartea sa.
"Soarta conflictului a fost decisă de Armata a 14-a. Mulţi dintre ostaşii acestei armate au luptat cu arma în mâini în armata transnistreană. Trădaţi de comandanţii lor, dar devotaţi Rusiei, soldaţii au trecut de partea poporului transnistrean, ridicându-se în apărarea acestuia. Acest război a fortificat poziţiile republicii moldoveneşti nistrene şi a poporului său glorios, căruia până în prezent comunitatea internaţională îi respinge dreptul la autodeterminare şi propria statalitate", mai afirmă Rogozin în cartea sa.
"Transnistria trebuie să revină fără întârziere în componența Federației Ruse, conform voinței poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în această regiune", crede Dmitri Rogozin.
„Se pare că autoritățile ruse de atunci preferau să protejeze dreptul la viaţă, chiar şi al maimuţelor din grădina zoologică, însă nu și pe cei 25 de milioane de ruși, lăsați de Elţîn să fie devorați de fasciştii din Caucaz, Asia Centrală, Republica Moldova şi țările baltice", mai scrie autorul.
DEZASTRU
PIB-ul per capita din: SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Rusia, România.
Deși F. Rusă este un mare exportator de resurse naturale, are o piață internă de aproape 140 mln. de cetățeni și pretinde a fi o "mare super-putere", are un PIB per capita de 5-6 ori mai mic decât majoritatea statelor occidentale dezvoltate ca Italia, Franța, Germania sau America.
PIB-ul per capita din România este foarte apropiat de cel din Federația Rusă deși este printre cele mai mice din UE-28 iar România nu deține monopol pe un domeniu atât de strategic ca gazele naturale.
În timp ce Dmitri Rogozin comentează acid pe twitter ce-a discutat un american cu un ucrainean despre ce se întâmplă într-o ALTĂ ȚARĂ, zeci de milioane de ruși trăiesc sub sărăcie sau la limita ei.
Produsul Intern Brut: SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Rusia, România:
Realitatea va bate întodeauna propaganda, iar minciunile mass-mediei rusești au picioare foarte scurte. PIB-ul Rusiei de 2 trilioane USD este de 8 ori mai mic decât PIB-ul SUA în valoare de peste 16 trilioane USD. Deși în America trăiesc în jur 320 de milioane de locuitori față de 140 milioane de ruși (de două ori mai puțini, deci un american produce și câștigă cât patru ruși).
Deși în Italia locuiesc 60 de milioane de persoane, iar în Rusia de peste 2.3 ori mai mulți, economiile celor două state au fost în 2012 egale. În timp ce Italia a fost lovită de criză încă din 2008, Rusia a reușit să-și mențină creșterea economică mizând doar pe creșterea prețului la resurse naturale la nivel global. Revoluția gazelor de șist amenință grav cleptocrația mafiotă care controlează din spate Kremlinul deoarece aproape 1/3 din PIB-ul țării e format de exportul de resurse naturale.
Federația Rusă OCUPĂ REPUBLICA MOLDOVA
AFP / TIMPUL.MD / Google.com/publicdata/
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!