Editorial

Rogozin voia stație

La un moment dat îi spune stewardesei: „deschideți ușa, că eu cobor!”. Stewardesa încearcă să îl liniștească și îi spune că nu se poate coborî în timpul zborului, la care căpitanul o corectează: „Ba da, el tot timpul coboară aici!”

Cred că așa a vrut să facă și Rogozin când s-a pornit la drum, deși știa că are interdicție de a survola spațiul aerian românesc. Ba s-a mai și plâns că ceilalți pasageri au avut de suferit. Păi rău au făcut că nu i-au dat o mamă de bătaie să îl învețe minte. Ce i-a trebuit lui să se urce într-un avion dacă știa că are interdicție? Ori a crezut că poate face ca nebunul din banc, ori și-a bătut joc de toată lumea.

A trecut deja o săptămână de atunci, dar tot ne putem distra puțin pe seama unor oameni care vor să inventeze conflicte acolo unde nu sunt. Cum să mergi în America, dacă nu ai viză? Te urci în avion, iar dacă nu ți se permite să intri în spațiul lor aerian, cobori puțin mai devreme.

Și s-a mai trezit și corigentul lui Voronin, știți voi cine, să urle că statul român nu are dreptul să blocheze instituțiile moldovenești. Alo, gara? Despre ce instituție e vorba? Spațiul aerian românesc o fi instituția Prințului Aberațiilor și noi nu am aflat? Ar fi minunat dacă într-unul din pelerinajele sale la Moscova, să se închine „icoanei” vii a lui Vladimir Vladimirovici, s-ar hotărî Ucraina și România să îi adauge și lui o interdicție și să îl silească la azil forțat lângă zidurile Kremlinului.

Când Rogozin și ai lui au intrat cu tancurile în Ucraina, de unde nu vor mai ieși în veci, când au anexat Crimeea, când au omorât civili în Donbas și Lugansk, nu i-a durut capul de sancțiunile europenilor. Că s-au gândit că dacă vor vreun spațiu aerian, nu au decât să îl ocupe. Iar acum nici măcar nu cred că plâng, ci joacă teatru ieftin. Pentru că nu e la prima poveste de genul ăsta. Nu e prima dată când el se plimbă cu avionul până în spațiul românesc de unde face cale întoarsă.

Atunci de ce acest circ? Simplu, ca să creeze conflicte. Cam asta s-a gândit Rogozin, când îl lăsa pe Dodon să-i pregătească o petrecere în Transnistria. Dar în loc să creeze conflictul dorit, s-a făcut de râs. Toată Europa de Est a urmărit online calea întoarsă a lui Rogozin. Toți se amuzau de gratuitatea acestui gest. Chiar și rușilor li s-a părut distractiv.

Până și Voronin și-a bătut joc de planul lor și de ei, iată ce declara într-un interviu pentru Tribuna.md: „Au împușcat mii de oameni dintr-o parte și alta, dar ei fac sărbătoare. Eu am spus că ei nu-s sănătoși. Şi se confirmă!” Așa e, se confirmă de câțiva ani încoace. Dar ce te faci cu spectacolul? Dă bine să o faci pe niznaiul, să te pornești spre o țară în care ai interdicție, apoi să folosești asta în propaganda scornită de partidul tău, că probabil „vina” aceasta aparține (cui altcuiva?) jandarmului român cu care atâta s-a mai luptat Prințul Aberațiilor.

Până una alta și noi avem impresia că ne batem cu Omul din Neanderthal (ca să nu spun că ne luptăm cu Darth Vader).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *