România a înmagazinat până acum gaze naturale în proporţie de 88% din capacitatea totală de stocare
România a înmagazinat până acum gaze naturale în proporţie de 88% din capacitatea totală de stocare. Potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja, ţara noastră a depăşit astfel nivelul obligatoriu stabilit de Comisia Europeană pentru data de 1 septembrie, informează Rador Radio România.
Burduja a mai spus că procesul de înmagazinare va continua până se va atinge capacitatea maximă. Sebastian Burduja a subliniat totodată că stocarea gazelor naturale pentru iarnă este cu atât mai importantă cu cât Ucraina a anunţat că nu va mai prelungi contractul de tranzit al gazelor ruseşti pe teritoriul său. În consecinţă, România face deja ceea ce trebuie pentru a putea onora şi eventualele solicitări de sprijin din partea Republicii Moldova. Conform ministrului Energiei, este în pregătire şi un proiect guvernamental privind măsurile necesare pentru ca sistemul electroenergetic naţional să poată funcţiona fără probleme. Este vorba inclusiv despre asigurarea stocurilor de combustibili şi a volumului de apă din lacurile de acumulare pentru toamna acestui an şi primăvara anului viitor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!
Unde este folosul ? In ianuarie, luna cea mai rece, se prevede a fi maxim -5 grade. Cui i-ar mai folosi un stoc asa mare de gaze, in conditia incalzirii globale ?
Nu știi cum evoluază prețurile.
La noi smecherii tin intotdeauna pretul mare. Cand pe piata pretul este mic, ei ne dau gazele la pretul mare cu care au achizitionat stocul. Iar cand pe piata este pretul mare, ei ne motiveaza ca pretul de furnizare este mare pt ca pe piata este mare (desi stocul achizitionat anerior a fost la pret mic). La fel se intampla si cu graul de panificatie (cand pretul nu e plafonat). O hotie !