Actualitate

România este lovită de un puternic vortex polar, iar avertismentele meteo sunt sumbre: țara se pregătește să facă față celui mai devastator viscol din ultimii ani

Moldova este acoperită de zăpadă, iar primăvara pare să fi fost învinsă de iarnă într-un război neiertător. Zăpada s-a adunat sub formă de nămeți și a ajuns să aibă o înălțime de un metru, iar acum codul roșu de ninsori și viscol lovește cu putere zonele Iași și Botoșani. Bilanțul este unul sumbru: zeci de drumuri sunt închise, șoferii sunt blocați cu orele în mașinile lor, iar bolnavii sunt evacuați cu șenilatele la spitale. Mâine, autoritățile au decis să închidă toate școlile din Iași și parțial cele din Neamț. De asemenea, mai multe curse aeriene care aveau ca destinație Iași au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice severe. Este o luptă grea pentru supraviețuire împotriva unei ierni prelungite care pare să nu aibă milă de oamenii care locuiesc în această regiune.

Moldova se confruntă cu un adevărat infern înghețat, provocat de vortexul polar care a cuprins zona. Ninge cu o intensitate mai mare decât în iarnă, iar viscolul bate cu o forță nemaiîntâlnită. Zăpada a reușit să blocheze mai multe șosele, iar șoferii s-au trezit prizonieri în mijlocul nămeților. Cu cinci drumuri naționale și zeci de șosele județene închise din cauza viscolului, locuitorii sunt nevoiți să lupte cu condițiile meteo extreme pentru a supraviețui. Este o situație alarmantă care pune în pericol viața și bunurile oamenilor din această regiune.

Se așteaptă cel mai puternic viscol din ultimii ani, fiind pentru prima data când ANM emite o avertizare cod roșu de ninsori și viscol pentru luna Aprilie. De asemenea, se așteaptă până mâine spre prânz strat de peste 40 – 50 cm în zona Iași, Botoșani, Neamț.

Zeci de drumuri închise, şoferi blocaţi cu orele în nămeţi

A fost o noapte de coşmar pentru zeci de oameni pe care iarna i-a prins pe drumuri la Iaşi. Dimineaţa, acelaşi tablou apocaliptic de iarnă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *