Atitudini

România, fără Chișinău. Consiliul Municipal Chișinău a respins dreptul de utilizare a toponimicului Chișinău în denumirea postului românesc „Radio Chișinău”

Radio Chișinău este parte componentă a Radio România. Și-a început emisia la 1 decembrie 2011. Și e considerat de fondatori ca o revenire a postului Radio Basarabia, deschis în 1939. N-am înțeles de la bun început care au fost calculele și de ce postul nu s-a numit firesc Radio România Chișinău. Probabil, să nu-i deranjeze pe sensibilii chișinăuieni cu România. Deja nu mai contează. Pentru toponimicul Chișinău din titlul postului e nevoie de decizia Consiliului Municipal Chișinău. Conform legislației RM. Consiliul nu vrea s-o dea.

Ultimul Consiliu Municipal s-a mai remarcat:

prin încercarea de a iniția un referendum împotriva cedării terenului fostului stadion republican pentru Ambasada SUA;
prin amenințarea lui Klimenko la adresa consilierilor PAS, care „se vor agăța de roțile” ultimului avion american din Chișinău. Textul a apărut inițial pe Unimedia. Apoi a fost șters.
Klimenko așteaptă talibanii la Chișinău. Și este sigur că vor veni.

Dacă nu putem face șicane americanilor și românilor în parlament, ca pe vremurile lui Voronin și Dodon, atunci, măcar, local, mizerii de scurtă durată, în Chișinău.

Dacă ajung talibanii…

Gheorghe Erizanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Rahatul rusului e în mintea molotovanului la loc de cinste pe post de sfinte moaște. Ăștia sunt „frații” noștri, tâmpiți de propaganda moscălescă (majoritatea) și cointeresați strașnic ca să nu se trezească conștiința de neam a românilor basarabeni (socialiștii, comuniștii și cozi de topor free lancer dacă pot să mă exprim așa).
    Pe lângă aceștia chiar și cei ce simt și știu adevărul au „momentele lor de glorie” dovedind o încăpățânare prostească și un primitivism demn de cccp.

    1. Îți citesc comentariile de foarte mult timp…ceea ce transpare din ele e foarte greșit: pare ca ai ceva împotriva fraților basarabeni, aparent chiar mult mai mult decât împotriva sursei răului – criminalii primitivii barbarii de rusnaci. Sper ca nu asta ți-e intenția, pentru ca e foarte ușor sa arunci cu piatra când nu trăiești ori ai trăit ca ei. Vezi chiar acum articolul lui Tanase despre canibalism: Doamne, noi in partea astalaltă a Prutului cât de rău a fost, nu am văzut așa ceva; deportări, arestări, bolșevizare, da, foamete ca la sovietele staliniste, nu ! Pentru 200 ani, întrerupți doar de vreo 20 ani (in care si noi din vechiul Regat in mare parte i-am neglijat, știi ca spun adevărul dacă numai te gândești la ce face Bucureștii in țara acum) ei nu au avut voie – cu toată forța Imperiului pe ei – sa existe: sa-și vorbească limba oriunde, sa se educe in scoli românești, sa-și stăpânească pământul sau chiar o casa, sa se roage in bisericile lor (ori oriunde dacă stai sa te gândești), sa scrie ce gândesc, sa protesteze, sa aibă ce slujba vor, sa aibă ce vecini vor si de multe ori ce familie vor, sa fie stăpâni pe propriul corp (conscripțiile, deportările, arestările, munca forțată, etc) si multe altele pe care poate numai ei le știu !
      Apoi, Biblia zice sa nu arunce cu piatra decât cei care sunt fără păcat…suntem noi aici in România așa puri când vine vorba de Basarabia? Doar ce-am zis cum i-am tratat mai mult cu flit si ca un fel de colonie penală pentru cei mai slabi sau răi dintre funcționarii civili si militari între războaie…Dar 1940 ? E ceva să fim mândri ? Uita-te la ucrainieni ca preferă sa moară toți pentru fiecare palmă de pământ, nouă ne-a fost frică si i-am abandonat. In 1990-1991 se aruncau in brațele noastre dacă le făceam cu ochiul doar, ce să spun dacă le ceream Unirea: ce-am făcut noi șmecheri de București ? L-am ales pe un țigan Kgb-ist sadea in fruntea țării să ne dea și pe noi înapoi cu 10-15 ani și să distrugă orice șansă de reunificare cu ei. Am făcut si lucruri bune după aceea dintre care bursele de studiu pentru ei in țară de departe cel mai bun, însă ca și la noi, o fereastra de oportunitate unica s-a închis uite pentru 32-33 ani până acum !
      Dragă prietene, învață din: “unde-i doi puterea creste si dușmanul nu sporește” , poetul avea (si are) dreptate. Stai focusat pe ținta: moscalul e tinta noastră comună (si a lor, din ce in ce mai mulți, altfel cum aveau PAS si Sandu !?). Ruznacul folosește ‘divide et impera’ dar nu știe ca dictonul ăla latin e al nostru si îl cunoaștem de când ei nu știau încă nici să vorbească !! Cu dezinformarea ei speră sa ne divizeze frate cu frate, dar cu răbdare si cu dragoste de frate reinvestită ii aducem acasă pe frați, nu cu aruncat de rahat, sarcasm, ironii sau in nici un caz ură !
      Recunosc că si eu câteodată disper la cum acționează ori reacționează Chișinăul, jurnaliștii ori liderii de opinie chiar cei unioniști, la ezitările si ‘echilibristicile’ între Est si Vest (ce numești tu ‘curu-n două luntri’, da ?). Cum spun americanii, “walk in their shoes for five miles first, than be ready to judge”. Ar trebui toți care ne uităm in orice fel spre ei acolo să facem asta înainte de orice concluzii despre ce vedem. Apoi TOTUL va fi bine, ai să vezi Burebista.
      Mersi pentru răbdare de a citi aici.

      1. Sunt urmaș al unor basarabeni refugiați în patrie în 1940. Știu destule istorii nescrise despre Basarabia și ce au făcut rușii pe acolo. Am văzut și RM actuală și sincer nu îmi place deloc ceea ce am văzut. Urmăresc situația de acolo pe mai multe planuri, mă uit uneori și la emisiunile în limba rusă pe subiecte din RM chiar dacă îmi crește de obicei tensiunea. Gândesc și simt românește, mă doare cumplit să văd cum neamul meu, chiar dacă e momentan în afara hotarelor Țării Românești, se prostește sau chiar se prostituează uitând ce sunt, ce istorie au, cine le vrea binele și cine le sunt dușmanii. Mă deranjează cumplit și curvăsăria politică practicată la București, avem o clasă politică praf, numai niște oportuniști și niște idioți. Cred că de vină e faptul că educația se face din ce în ce mai precar, unii nu înțeleg că dacă nu ai un sistem de valori bine pus la punct poți fi dus de nas foarte ușor. Apreciez din acest punct de vedere modul în care au votat moldovenii, am speranța că un licăr de trezire națională se petrece acolo. Asta nu înseamnă că trebuie să fiu de acord cu toate cele ce se întâmplă în RM sau să nu îi critic când văd că o iau pe arătură.
        Vezi că și în PAS sunt niște „monumente” (unul e Nata Davidovici, dar nu e singurul) iar despre doamna președintă Sandu nu pot spune numai de bine. Să depui flori la monumentul ocupanților tăi ca primă acțiune de PR spune foarte mult pentru cine vrea să înțeleagă.
        Sper că m-am făcut înțeles, pentru mine nu există să ling acolo unde am scuipat. La mulți alții asta e o „trăsătură de caracter”.

      2. Sfatule ,citeste bine ce spune Bure!Daca ai timp ,sa citesti ce le mai scriu si eu acestor curve!Daca romanul e curva ,,maldavanul” are doua clase in plus ,pt ca a mai mostenit si din curvaraseala si jigodismul moscalesc!
        ps Ca si Bure si eu sunt urmas de basarabeni si-i cunosc destul de bine ,avand si acum rude acolo si aici ,pt ca unii au venit aici ,,cu traiul ” ,de bine ce-o duc !

  2. Sclavii Rusiei care au votat asa ceva ar trebui privati de dreptul de a intra pe teritoriul UE pentru legaturi cu Federatia Rusa. Daca au votat impotriva acestui post de radio inseamna ca sunt si impotriva Romaniei, deci impotriva UE si ar trebui interzisi pe teritoriul UE si daca au si cetatenia romana ar trebui sa le fie retrasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *