Actualitate

România îi cere Ucrainei recunoașterea oficială a inexistenței așa-zisei „limbi moldovenești”

„Secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat că situația drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina va rămâne o preocupare centrală pe agenda bilaterală, subliniind necesitatea soluționării durabile și eficiente a tuturor aspectelor problematice.

Secretarul de stat român a evidențiat importanța asigurării condițiilor funcționării la potențial deplin a Comisiei mixte interguvernamentale româno-ucrainene privind protecția persoanelor aparținând minorităților naționale, în așteptarea desemnării noului co-președinte și noului co-secretar de partea ucraineană. Totodată, a susținut necesitatea consultării cuprinzătoare și transparente a etnicilor români din Ucraina în raport cu deciziile care au potențialul de a afecta nivelul drepturilor lor, un exemplu în acest sens fiind proiectul noii legi ucrainene privind minoritățile naționale. Secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat în context solicitarea adresată deja părții ucrainene privind recunoașterea oficială a inexistenței așa-zisei „limbi moldovenești””, este arătat într-un comunicat emis de MAE.

În luna iunie a acestui an, ministrul de externe român, Bogdan Aurescu, a reiterat solicitarea către Ucraina să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *