DIVERSE

ROMÂNIA. Naționala a făcut primul antrenament în Franța

Dacă prezența spectatorilor români i-a încântat, cei din staff-ul tehnic au primit vești bune și din punct de vedere medical. Aproape toți jucătorii s-au antrenat normal, cu excepția lui Vlad Chiricheș (26 de ani), care s-a pregătit separat sub atenta supraveghere a medicului Laurențiu Oproiu și a lui Marian Lupu, preparatorul fizic al primei reprezentative.

Internaționalul român, legitimat la Napoli, a dat semne că este pe drumul cel bun, mai ales că pe final a intrat curajos într-un 5 contra 2.

Chiricheș s-a pregătit separat la ultimul antrenament de la Mogoşoaia. Chiar dacă a afirmat miercuri că se simte bine, fundașul este incomodat de accidentarea la coapsă pentru care a avut o verificare în plus după vizita de de la INMS, atunci când a efectuat un RMN.

Ex-stelistul a fost criticat în ultima perioadă după gafa de începător comisă în amicalul cu Ucraina: fundaşul de 26 de ani al lui Napoli a preluat greşit o minge în postură de ultim apărător şi Zinchenko i-a furat mingea românului şi l-a învins pe Tătăruşanu fără probleme, ducând scorul la 2-1.

"Nu mi-a căzut bine că am făcut o greşeală mare în meciul cu Ucraina. E bine că a fost într-un meci de pregătire şi voi fi concentrat să îmi fac treaba cât mai bine. În România, când faci un lucru greşit, toată lumea îţi sare în cap. Sunt obişnuit cu sentimentul ăstă.

Fiecare are opinia lui. E doar problema mea şi vreau să fac să nu mai apară în jocul meu. A fost o neatenţie. Nu cred că am anticipat bine traiectoria balonului", a recunoscut Chiricheş, în exclusivitate pentru Digi Sport.

În schimb, Florin Andone (23 de ani) a participat la intensitate maximă la acest antrenament, dar avea mâna bandajată. În rest, tot lotul pare valid pentru meciul cu Franța, cel de deschidere al Campionatului European, care se va juca vineri, 10 iunie, de la ora 22:00, în direct la Pro TV.

Andone a fost titular cu Georgia și s-a accidentat pe parcursul meciului. A purtat un bandaj voluminos pe mână, însă în minutul 64 a fost schimbat și apoi transportat la spital, unde i-a fost efectuat un RMN.

La fel ca Alibec, va avea voie să joace la turneul final, dar cu o protecție. Oficialii echipei naționale au vorbit deja la UEFA și cunosc procedura de urmat într-o astfel de situație. Ambii vor purta bandaje de culoarea echipamentului de joc, învelite în spumă, pentru a nu risca să își lovească sau să își accidenteze adversarii.

Stângaciul Alibec este accidentat la mâna stângă, iar dreptaciul Andone este accidentat la mâna dreaptă.

Programul complet al Grupei A din care face parte România este următorul (ora României):

Etapa 1
10 iunie 2016 (ora 22,00): Franţa – ROMÂNIA (Stade de France, Saint-Denis)
11 iunie 2016 (16,00): Albania – Elveţia (Stade Bollaert-Delelis, Lens)

Etapa 2
15 iunie 2016 (19,00): ROMÂNIA – Elveţia (Parc des Princes, Paris)
15 iunie 2016 (22,00): Franţa – Albania (Stade Velodrome, Marsilia)

Etapa 3
19 iunie 2016 (22,00): ROMÂNIA – Albania (Stade des Lumieres, Lyon)
19 iunie 2016 (22,00): Elveţia – Franţa (Stade Pierre-Mauroy, Lille).

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *