Ultima oră

România OFERĂ 15 milioane de euro pentru proiecte de mediu în REPUBLICA MOLDOVA

Un protocol în acest sens a fost semnat astăzi la Chişinău de către secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Anne-Rose-Marie Jugănaru şi ministrul Mediului al Republicii Moldova, Gheorghe Şalaru.

Ajutorul de 15 milioane de euro este destinat proiectelor în domeniul protecţiei mediului şi schimbărilor climatice şi este prevăzut pe o perioadă de patru ani , cu posibilitatea prelungirii implementării Protocolului pentru un an.

Ministrul Gheorghe Şalaru a salutat sprijinul pe care România îl oferă Chișinăului, arătând că acesta va avea consecinţe favorabile pentru promovarea asistenţei în domeniul protecţiei mediului, schimbărilor climatice şi al reducerii emisiei de gaze cu efect de seră. Republica Moldova are în vizor mai multe proiecte care ar putea finanţate din contul ajutorului financiar oferit de România, a declarat Gheorghe Şalaru.
Acest eveniment marchează nu doar semnarea programului de asistenţă tehnică şi financiară, dar şi un început şi mai profund al colaborării dintre cele două state, a menţionat în cadrul ceremoniei Anne-Rose-Marie Jugănaru.

Ambasadorul României la Chişinău Marius Lazurca a arătat că acesta nu este primul proiect de mediu sprijinit financiar de România.
Marţi la Chişinău se desfăşoară şi cea de-a III-a reuniune a comisiei comune în domeniul mediului. Ministerele de resort ale celor două ţări au semnat în 2010 un memorandum de înţelegere privind colaborarea în domeniul protecţiei mediului.

Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *