CSI / Rusia

RUSIA: 700 de angajați nevaccinați au fost concediați într-o regiune din estul țării

”Cel puțin 700 de angajați ai întreprinderilor din Primorie au fost concediaţi oficial de la locul de muncă pentru că nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului sau nu au acte justificative care să certifice faptul că au trecut prin boală sau nu au voie să se vaccineze, potrivit Federației Sindicatelor din Primorie.

În Primorie a fost introdusă vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru lucrătorii din sectoarele servicii, instituţii publice, operatori economici, locuințe și servicii, servicii publice, din sectorul industrial şi altele. Autoritățile au raportat că, din 15 noiembrie, în regiune vor începe să-i concedieze pe acei angajați care nu s-au vaccinat cu prima componentă, iar, din 15 decembrie, pe cei care nu s-au vaccinat cu cea de-a doua doză de vaccin.

”Aproximativ 700 de cetăţeni din Primorie au fost concediați de la locul de muncă pentru că nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 – acestea sunt datele monitorizării sindicarelor. Dar cifra reală poate fi mult mai mare, deoarece această informație este doar de la acele întreprinderi în care există organizații sindicale”, se specifică în comunicatul remis de Federația Sindicatelor din Primorie. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *