CSI / Rusia

Rusia a adunat 100.000 de militari la granița cu Ucraina

În ultimele două săptămâni, numărul batalioanelor din regiunea de frontieră a crescut la 83, în contextul în care vineri erau doar 60, iar alte 14 se apropie de graniță, au declarat oficialii pentru Reuters sub condiția păstrării anonimatului, notează gandul.ro.

În ceea ce privește momentul unei eventuale invazii, terenul este așteptat să atingă un nivel maxim de îngheț în jurul datei de 15 februarie, au spus oficialii, permițând tranzitul mai rapid al forțelor ruse pe teren accidentat.

Oficialii americani nu au furnizat dovezi pentru a susține estimările privind forțele rusești.

Rusia a masat 100.000 de militari la granița cu Ucraina
Rusia a masat peste 100.000 de militari în apropierea graniței și, cu toate că Moscova a anunțat că nu plănuiește o invazie, Kremlinul a atras atenția că ar putea întreprinde acțiuni militare dacă cerințele sale de securitate nu sunt îndeplinite. Acestea includ o promisiune că NATO nu va admite niciodată Ucraina în rândurile sale, o cerere pe care Washingtonul și NATO au descris-o ca fiind inacceptabilă.

Washingtonul consideră că Rusia poate alege alte opțiuni decât o invazie pe scară largă, inclusiv o incursiune limitată, și nu crede că președintele Vladimir Putin a luat o decizie finală, au spus oficialii.

Dacă Rusia ar invada capitala Kiev, aceasta ar putea fi cucerită în câteva zile, au spus oficialii americani.

O invazie la scară largă ar provoca un număr mare de victime, a spus unul dintre oficiali.

Ucraina ar putea înregistra între 5.000 și 25.000 de victime, în timp ce pierderile trupelor Rusiei ar putea fi între 3.000 și 10.000 de oameni. Totodată, victimele în rândul civililor ar putea varia între 25.000 și 50.000, potrivit estimărilor SUA, a mai spus oficialul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *