Război

Rusia a pierdut peste 300.000 de soldați în Ucraina – Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că pierderile de personal ale Rusiei în Ucraina depășesc 300.000 de persoane. Vorbind despre consecințele agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, secretarul general a spus că Rusia a devenit mai slabă din punct de vedere politic, militar și economic ca urmare a acestui fapt.

“Rusia a pierdut o parte semnificativă a forțelor sale convenționale: sute de avioane, mii de tancuri și mai mult de 300.000 de oameni”, a declarat Jens Stoltenberg.

El a folosit cuvântul “victime” pentru a descrie pierderile, care ar putea include atât morți, cât și răniți.

Stoltenberg a subliniat că, în urma aventurii sale în Ucraina, Rusia își pierde influența în Caucaz și Asia Centrală și devine din ce în ce mai dependentă de China; veniturile sale din energie au scăzut, sute de companii străine au părăsit Rusia, sistemul bancar este îngreunat de sancțiuni și peste un milion de persoane au părăsit Rusia în 2022.

Secretarul general al NATO a vorbit, de asemenea, despre ceea ce el consideră a fi realizările Ucrainei în campania din 2023, în ciuda liniei frontului aproape de neclintit.

În același timp, el a spus că merită să fim pregătiți pentru o intensitate și mai mare a luptelor în Ucraina și pentru intensificarea loviturilor aeriene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Da ? De cand ii plangeti voi de mila Rusiei ca isi pierde influenta in Asia Centrala si in Caucaz ? Daca ma uit bine la uniformele armatelor “stanurilor” tot rusesti sunt (ca si ale RM dealtfel) si dinastia Kadirov tot acolo este. Kazahstanul tot rusa vorbeste, tot tranzactii cu petrolul rusesc face. De fapt si tarile celelalte sunt rusificate, pe modelul RM. Si nici una nu a iesit din CSI. A pierdut Rusia 300.000 de soldati ? Cand a fost asta vreo problema pt Rusia ? Jumate din astia erau puscariasi si betivi, care oricum nu stiau sa faca altceva si nici nu aveau alternativa. Atunci unde e pierderea din cei 300.000 ? Mai, analistilor, nu puneti 300.000 din Rusia la fel cum ar fi 300.000 dintr-o tara vestica. In Rusia nu tipa nimeni dupa ei, cum ar fi tipat in vest. Rusia are antecedente in dezastre: Afganistan, Cecenia, Cernobil, Stalin. Abia de la 2.000.000 in sus e problema in Rusia, dar la 300.000 e pistol cu apa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *