Politică

Rusia ar putea lansa un atac cu rachete asupra Transnistriei și ar putea da vina pe Ucraina. Rușii trimis SMS-uri false în numele serviciilor speciale din Ucraina

În special, mesaje false relevante sunt trimise locuitorilor din Transnistria, presupus în numele SBU, dar partea ucraineană susține că nu are nicio legătură cu aceasta și provocări similare, informează unian.net

Trupele Federației Ruse se pregătesc să efectueze un atac cu rachete asupra regiunii transnistrene.

Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei pe rețeaua de socializare Facebook.

În special, locuitorii nerecunoscutei „Republici Moldovenești Nistrene” primesc SMS-uri din partea presupuselor forțe armate și servicii speciale ale Ucrainei. Acestea conțin un avertisment despre „lovituri cu rachete și artilerie pe teritoriul „RMN”.

În acest sens, este dat un citat dintr-un mesaj fals: „Serviciul de Securitate al Ucrainei recomandă cu tărie evacuarea populației civile în regiuni mai sigure. Vă asigurăm că Forțele Armate ale Ucrainei nu doresc să facă rău civililor, totuși oamenii cei care au rămas în orașe vor fi percepuți ca grupuri de sabotaj și vor fi lichidați fără notificare. Exact la ora 19.00 vor fi efectuate bombardamente cu rachete de artilerie vizând ținte pe teritoriul republicii.”

În același timp, aceste mesaje sunt acoperite activ de resursele informaționale de propagandă rusă.

Observăm că statul Ucrainei nu are nimic de-a face cu aceasta și provocări similare.

„Astfel de falsuri și incidente care ar trebui să aibă loc pe teritoriul „RMN” nu sunt altceva decât o altă provocare a serviciilor speciale ruse împotriva Ucrainei și Moldovei”, a spus serviciul de informații.

Amintim că anterior, Federația Rusă a declarat oficial că în timpul celei de-a doua etape a operațiunii speciale, armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbasului, ceea ce va permite crearea unui coridor terestre către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, care va da „Forțelor Armate ale Federației Ruse încă o ieșire spre Transnistria, unde populației de limbă rusă este oprimată.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă încercările de a atrage regiunea transnistreană a Moldovei în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *