CSI / Rusia

Rusia construieşte un „Disneyland” gigantic cu profil militar (GALERIE FOTO)

Astfel, potrivit materialelor apărute în presă rusă, în apropiere de Moscova, la Kubinka, vor fi date în funcţiune în curând primele obiective realizate în cadrul parcului „Patriot”. Suprafaţa sa este de 5.500 ha, fiind comparabilă cu cea a Districtului Administrativ Central al Moscovei.

Iniţiatorul construcţiei parcului – denumit în presă rusă „Disneyland militar” este ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. Proiectul a fost lansat la începutul anului 2015, fiind plănuit să fie finalizat în 2017.

De la începutul anului, Ministerul Apărării a alocat pentru construirea primei faze a parcului mai mult de 20 de miliarde de ruble, potrivit „Kommersant”.

Cel mai scump obiect al parcului este centrul de congrese şi expoziţii, cu un cost de 7 miliarde de ruble. Acesta va găzdui saloanele militare organizate începând cu 2016.

În ceea ce priveşte planificarea parcului, acesta va fi împărţit în diferite zone conceptuale.

Astfel, o zona separată de 2.800 hectare, aflată în administrarea Agenţiei Federale a Parcului „Patriot”, va găzdui un muzeu interactiv de vehicule blindate, inclusiv simulatoare, muzeul spaţial, muzeul Forţelor Aeriene şi al Marinei.

O altă zona va fi echipată pentru jocurile „cercetaşilor”, reconstrucţia unor bătălii militare, paintball, un parc al corzilor, laser tir, un Dog Training Center şi un Club ecvestru, săli de sport, zone de hochei, zona pentru zboruri cu balonul.

Vor există centre de învăţământ, piscine, locuri şi săli de concerte.

Complexul hotelier va fi cu tematică militară, camerele fiind amplasate în adăposturi subterane şi tranşee. Cafenelele şi restaurantele vor fi în stil popotă.

O altă zona va fi destinată profesioniştilor militari, dar care, ocazional, va fi deschisă pentru acces public. În această parte vor fi poligoane şi piste de testare, circuit de tancodrom, piste de aterizare, turnuri pentru paraşutişti, centru de scufundări subacvatice, complex de laboratoare etc. Suprafaţă totală a acestei părţi a parcului – mai mult de 3 mii ha.

O parte a parcului – 142 ha – va fi la dispoziţia investitorilor. Aici, la sfârşitul proiectului sunt planificate să se construiască, hoteluri, centre comerciale, restaurante, un Oceanarium, un centru medical, un parc de distracţii (8 ha).

În componentă parcului „Patriot” va fi inclusă aerobază Kubinka cu zone separate pentru aeronave civile şi militare, precum şi poligonul de tancuri „Alabino”, cunoscut pentru concursurile de „biatlon cu tancuri”.

În general, parcul este proiectat pentru 100 de mii de vizitatori pe zi.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *