Ultima oră

Rusia e într-o situație de stagnare economică şi inflaţie ridicată, caracteristici asociate fenomenului de stagflaţie

"Într-un întreg grup de ţări cu economii în dezvoltare, între care se află şi Rusia, putem vorbi despre problema stagflaţiei, respectiv despre încetinirea creşterii economice însoţită de accelerarea inflaţiei. Vedem acest lucru în Rusia şi în alte state, precum Brazilia", a spus Iudaieva.

Într-adevăr, în 2013 s-a înregistrat cea mai modestă creștere economică din ultimii ani, nivelul înregistrat fiind de 1,4 procente.

În schimb, nivelul inflației a rămas ridicat și, în pofida intervențiilor băncii centrale de la Moscova, nu s-a reușit încadrarea în intervalul țintit, nici în 2012, când s-a înregistrat o rată de 6,6% și nici în 2013, când cifrele au rămas în aceeași zonă, respectiv 6,5 procente..

Și ministrul Dezvoltării Economice, Alexei Uliukaiev, a anunțat stagflația. În plus, a spus oficialul rus, în următorii doi ani economia Rusiei va fi sub nivelul creșterii economice la nivel mondial, estimată la 3,5%. Valoarea creșterii economice a Rusiei a fost estimată la 2,5%, a arătat Uliukaiev.
 
Sursa: ziuanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *