CSI / Rusia

Rusia este “extrem de preocupată” privind sugestiile SUA despre folosirea armelor nucleare: Vor fi “consecinţe”

Doctrina disuasiunii, care lasă deschisă posibilitatea lansării prima dată de către SUA a unui atac atomic, înainte de un atac neconvenţional din partea unui inamic, rămâne baza politicii de securitate, a declarat Ashton Carter, secretarul american al Apărării. "Aceasta este doctrina noastră şi nu avem intenţia de a modifica această doctrină", a afirmat Ashton Carter, potrivit site-ului Military.com, în cursul unui seminar desfăşurat în Baza aeriană Kirtland din statul New Mexico. Ashton Carter a făcut această declaraţie răspunzând unei întrebări referitoare la arsenalul nuclear al unor ţări precum Rusia şi Coreea de Nord.

În replică, Administraţia Vladimir Putin s-a declarat "extrem de preocupată", avertizând că poziţiile Washingtonului vor fi urmate de "consecinţe".

"Reprezentanţii actualei Administraţii de la Washington au devenit exagerat de rusofobi. Suntem extrem de preocupaţi în legătură cu anunţarea disponibilităţii de a recurge la capacităţi nucleare în cazul unui conflict militar cu Rusia", a transmis Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Tass.

"Sigur că vom avea în minte abordările Statelor Unite şi vom lua măsurile simetrice necesare pentru a ne garanta siguranţa naţională", a subliniat MAE rus, avertizând că Washingtonul trebuie să conştientizeze "consecinţele" acestor politici asupra echilibrului strategic internaţional. 

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *