CSI / Rusia

Rusia folosește lovitura cu drone de la Kremlin pentru a anula paradele de Ziua Victoriei

Oficialii ruși folosesc probabil presupusa lovitură cu drone din 3 mai asupra Kremlinului ca pretext pentru a continua anularea viitoarelor parade de Ziua Victoriei, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului în cea mai recentă actualizare.

Rusia a declarat că Kremlinul a fost vizat cu drone peste noaptea de 3 mai, acuzând Ucraina și Occidentul că au încercat să-l asasineze pe dictatorul rus Vladimir Putin. Imagini video au arătat două drone explodând peste reședința oficială a președintelui.

Autoritățile ruse au anulat deja sărbătorile Zilei Victoriei din 9 mai în cel puțin 21 de orașe. Oficialii susțin că anulează paradele din „motive morale și etice” și din îngrijorare pentru soldații soldații ruși aflați în reabilitare.

Kremlinul ar putea anula sărbătorile pentru a „ascunde degradarea armatei ruse” cauzată de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit ISW.

De asemenea, se teme că sărbătorile în onoarea soldaților căzuți ar putea deveni o sursă de tulburări politice din cauza ratelor foarte mari de victime ale Rusiei în Ucraina. „Oficialitățile ruși au anulat evenimentele memoriale ale regimentului nemuritor în ultimele săptămâni, probabil din astfel de motive”, a scris ISW.

Grupul de reflecție cu sediul în DC a raportat anterior, pe 3 mai, că mai mulți indicatori sugerează că lovitura cu drone a fost organizată în mod intenționat de Rusia pentru a susține sprijinul intern pentru război și pentru a „stabili condițiile pentru o mobilizare mai largă a societății”, încadrând atacul ca parte a unui plan mai mare. amenințări existențiale la adresa Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cronologic: 1. Ziolensky fuge in Finlanda 2. Dron pe Putin 3. Ziolensky fuge in Olanda 4.Sefi de stat ii aduc ultimele omagii. 5. Ziolensky se ascunde 6. Walkind dead.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *