LumeaROMÂNIA

Rusia învinge sancțiunile: fluxurile de petrol transportat pe mare ating un nivel record. Cât petrol a cumpărat România din Rusia în 2022?

În ciuda sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană și alte state internaționale, Rusia a reușit să mențină un nivel ridicat al livrărilor de petrol transportat pe mare. Săptămâna trecută, fluxurile au atins cel mai mare nivel din aprilie 2022, cu 3,8 milioane de barili pe zi. Analizele arată că România a cumpărat masiv petrol pe mare din Rusia, chiar în timpul războiului din Ucraina, cu fluxuri care au variat între 21.000 și 136.000 de barili pe zi. Acest lucru sugerează că Rusia a reușit să depășească impactul măsurilor restrictive luate în Europa.

Pentru a evita sancțiunile, Rusia se bazează din ce în ce mai mult pe propriile nave și pe “flota din umbră”, care este compusă din nave deținute de companii mici și necunoscute. Acestea pot transporta țiței rusesc la prețuri mai mici de 60 de dolari pe baril, conform interdicției de import. Chiar dacă ponderea exporturilor de țiței transportate pe navele

Cât petrol a cumpărat România din Rusia în 2022?

România, arată datele Bloomberg, au cumpărat masiv petrol din Rusia, în timpul războiului din Ucraina, din martie și până în noiembrie 2022, inclusiv. Au existat maxime de livrare de țiței din Rusia către România, de 136.000 de barili pe zi în săptămâni din martie și aprilie, dar și valori de 125.000 de barili pe zi, în mai și iunie 2022.

Fluxurile de petrol din Rusia spre România s-au redus treptat spre toamnă, iar în octombrie și noiembrie au ajuns la doar 21.000 de barili pe zi săptămânal. Apoi datele din 25 noiembrie arată că țara noastră nu a mai importat țiței din Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *