CSI / Rusia

Rusia lansează o rută turistică către locurile de vacanță ale lui Putin

Autoritățile ruse din domeniul turismului încearcă să găsească soluții pentru acest sector după ce invazia lui Putin în Ucraina și sancțiunile ulterioare au dus la o limitare drastică a opțiunilor de călătorie ale turiștilor ruși. Rușii sunt îndemnați să călătorească pe o nouă „rută turistică” frecventată de Putin, scrie The Moscow Times.

Este de notorietate că dictatorul rus obișnuiește să își facă vacanțe foarte atent mediatizate în taigaua siberiană, acolo unde încearcă să proiecteze imaginea unei masculinități aspre.

Ruta „Vacanțe Siberiene”, creată de Agenția Rusă de Turism, se întinde pe mai bine de 1.200 de kilometri în regiunea Krasnoiarsk și în republicile Khakasia și Tuva, a spus șefa acestei agenții, Zarina Doguzova, joi, la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, așa-zisul „Davos rusesc”.

Primii turiști vor începe călătoria pe această rută cu mașina, din iulie. „Vacanța” ar trebui să dureze opt zile.

„Este o rută absolut specială care nu are niciun echivalent. Combină peisaje incredibil de frumoase, etniile vibrante ale popoarelor siberiene și arteface unice – aurul scit, mormintele liderilor regatelor preistorice din zona râului Ienisei și siturile budiste din Tuva. Am inclus și un miracol al ingineriei, Digul Saiano-Șușenskaia, pe această rută”, a declarat Doguzova.

De asemeena, Rosturism pregătește alte 24 de rute interne, urmând să cheltuiască 1,2 miliarde de ruble, echivalentul a 21 de milioane de dolari americani, pentru dezvoltarea lor.

Printre ele se numără și „Drumul Țarului”, o rută între Sankt Petersburg și Moscova și ruta „Ziua începe aici”, pe insula Sahalin, în orientul îndepărtat, la graniță cu Japonia.

Anul trecut, publicația rusească de investigații Proekt scrie că Putin și Șoigu au furat bani din bugetul federal pentru a construi vile de lux pentru dictatorul rus în Tuva, atunci când acesta merge în vacanțe. Tuva este locul de origine al lui Șoigu.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *