Actualitate

Rusia pregătește rezerviști și scoate din stoc arme vechi

Activitățile de mobilizare sub acoperire continuă pe teritoriul Federației Ruse.

Pe teritoriul regiunii Voronezh din Federația Rusă, pregătirea rezerviștilor continuă, iar rușii continuă să scoată din depozit armele învechite.

Acest lucru a fost raportat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook începând cu ora 06:00 pe 28 mai.

„Pe teritoriul Federației Ruse, activitățile de mobilizare sub acoperire continuă. Rușii continuă să scoată arme și echipamente militare învechite din centrele de depozitare pentru dislocarea de mobilizare. Instruirea rezerviștilor continuă pe teritoriul Regiunii Voronej”, se arată în raport.

Anterior, a fost raportat că comandamentul Forțelor Armate ale Federației Ruse încearcă să recruteze și să reînnoiască pierderile trupelor sale în detrimentul rezerviștilor.

Două mii și jumătate de rezerviști sunt pregătiți pe terenurile de antrenament din regiunile Voronej, Belgorod și Rostov. Ei urmează să fie trimiși pe teritoriul Ucrainei pentru a participa la război.

Potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, în Rusia continuă încercările de a realiza așa-numita „mobilizare sub acoperire” – se desfășoară o campanie activă, precum și trimiterea de absolvenți și cadeți ai militarilor. şcoli până în zona de luptă.

Anterior, Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a declarat că, după o nouă încercare a rușilor de a intensifica ostilitățile în Ucraina, președintelui rus Vladimir Putin va mai avea două soluții : înghețarea conflictului sau mobilizarea deschisă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *