Război

Rusia se străduiește să recruteze noi soldați, apelând la pușcăriași și bătrâni

Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat reporterilor că Rusia se luptă să găsească mai mulți soldați pentru a lupta în Ucraina și a spus că mulți dintre recruți sunt mai în vârstă, în stare proastă și primesc puțină pregătire.

Oficialul din domeniul apărării, care a informat reporterii pe 29 august sub rezerva anonimatului, a declarat că recrutorii militari de la Kremlin se uită adesea la închisorile rusești pentru a găsi noi recruți care să se alăture luptei.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret la 25 august pentru a crește dimensiunea armatei țării cu aproximativ 10%, până la 1,15 milioane de militari, începând din ianuarie 2023.

Oficialul american a precizat că Rusia a înregistrat pierderi semnificative de trupe în cele șase luni care au urmat invaziei sale în Ucraina.

Oficialul a precizat că Pentagonul consideră că efortul de a recruta un număr semnificativ de noi trupe “este puțin probabil să reușească, deoarece Rusia nu și-a îndeplinit în mod istoric obiectivele privind personalul și efectivele”.

“Rusia a început deja să încerce să extindă eforturile de recrutare”, a spus oficialul.

“Au făcut acest lucru în parte prin eliminarea limitei superioare de vârstă pentru noii recruți și, de asemenea, prin recrutarea prizonierilor.”

“Mulți dintre acești noi recruți au fost observați ca fiind mai în vârstă, inapți și prost pregătiți”, a spus oficialul.

La începutul acestei luni, subsecretarul american al apărării Colin Kahl a estimat că 70.000-80.000 de ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina de la începutul invaziei, la 24 februarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *