CSI / Rusia

Rusia strânge din nou lațul în jurul recruților. Ce restricții pregătește Kremlinul

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, urmează să adopte un proiect de lege care va introduce somații electronice pentru recruți și va interzice bărbaților care le ignoră să părăsească țara, a relatat Meduza, o instituție media independentă rusă, potrivit Kyiv Independent.

Recruții care nu răspund la somații vor fi obligați să se prezinte voluntar la biroul de înrolare militară în termen de două săptămâni.

Potrivit surselor citate, cei care nu se vor conforma se vor confrunta apoi cu restricții, inclusiv cu interdicția de a părăsi țara. Ulterior, aceștia ar putea fi, de asemenea, restricționați să îndeplinească diverse funcții sociale de bază, cum ar fi cumpărarea de bunuri imobiliare, înregistrarea unei afaceri sau contractarea unui împrumut.

Kremlinul a negat lansarea unui al doilea val de mobilizare a recruților pentru războiul împotriva Ucrainei.

Cu toate acestea, organul de presă independent rus deținut de olandezi, The Moscow Times, a raportat la 15 martie că birourile de înrolare militară au început să trimită citații bărbaților din regiunile Lipetsk, Tiumen, Sverdlovsk, Penza și Voronej, precum și din Krasnodar Krai.

Se presupune că cele mai multe dintre convocări se refereau la „clarificarea datelor”, dar unii bărbați au fost chemați la instruire, inclusiv aproximativ 100 de bărbați din regiunea Tiumen.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *