Actualitate

Rușii continuă asaltul asupra orașului Severodonețk

Rușii atacă în mai multe direcții și, de asemenea, continuă să bombardeze infrastructura civilă, lupte intense au loc în Donbas. Acest lucru se precizează în rezumatul de dimineață al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe 6 iunie.

În direcția Slobojansky, invadatorii trag în trupele ucrainene din artilerie de tun, sisteme de lansare cu rachete multiple, mortare și tancuri. Statul Major a remarcat că, pentru a sprijini ofensiva, rușii restaurează intens infrastructura de transport și construiesc puncte de trecere ponton-căi ferate peste râuri în teritoriile ocupate temporar.

În direcția Harkov, invadatorii se apără activ, concentrându-se pe menținerea liniilor ocupate, consolidarea pozițiilor lor. Pozițiile ucrainene sunt bombardate intens cu artilerie și mortiere. În plus, inamicul a tras asupra infrastructurii civile din zonele așezărilor Bazilevka, Kutuzovka și Petrivske.

În direcția Slaviansk, principalele eforturi ale inamicului sunt concentrate pe continuarea operațiunilor ofensive în direcția Slaviansk. De asemenea, inamicul a tras în infrastructura civilă cu artilerie de diferite calibre în zonele așezărilor Bolshaya Kamyshevakha, Vernopolye, Dubrovno, Novaia Dmitrovka și Kurulka.

În direcția Donețk , unitățile agresorului trag în pozițiile ucrainene de-a lungul întregii linii de confruntare. Inamicul a lansat rachete și lovituri aeriene asupra Slaviansk, Lisichansk și Orekhov.

Pe direcția Liman , cu sprijinul artileriei, inamicul efectuează operațiuni ofensive în zona Svyatogorsk. De asemenea, inamicul desfășoară operațiuni de asalt în direcția așezărilor Shchurovo și Stary Karavan. Și acolo, și acolo lupta continuă.

În direcția Severodonețk, inamicul a tras asupra trupelor ucrainene cu mortare și diferite tipuri de sisteme de artilerie. A avut de suferit și infrastructura civilă din zonele așezărilor Metelkino, Borovskoye, Ustinovka, Toshkovka și altele. Invadatorii continuă să atace Severodonețk.

În direcția Bakhmut , inamicul a bombardat pozițiile ucrainene cu mortiere, tunuri și artilerie de rachete în zonele așezărilor Zolote, Orekhovo, Gorskoye, Vrubovka, Klinovo, Belogorovka, Pokrovskoye și Roty. A folosit aviația de asalt și armată pentru lovituri aeriene lângă Bakhmut și Berestovo. A condus operațiuni de asalt în zonele așezărilor Kamyshevakh, Berestovo și Nikolaevka. Inamicul a suferit pierderi semnificative, nu are succes, luptele continuă.

„În ultimele 24 de ore , șapte atacuri inamice au fost respinse în direcțiile Donețk și Lugansk , patru tancuri, trei sisteme de artilerie, opt vehicule de luptă blindate și trei vehicule au fost distruse. Unitățile de apărare aeriană au doborât un elicopter de luptă Ka-52 și un fără pilot. vehicul aerian”, se spune în comunicat. Statul Major.

Pe direcțiile Avdeevka, Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporozhye , inamicul nu a condus ostilități active. Trase asupra infrastructurii civile din zonele Novobakhmutovka, Kamenka, Avdiivka, Nikolsky, Zolotoy Niva și Poltavka.

Nu există schimbări semnificative în situația în direcțiile Volyn și Polissya . Statul Major a remarcat că pe teritoriul Belarusului, de-a lungul graniței cu Ucraina, există unități separate ale trupelor ruse înarmate cu complexe Iskander-M, Pantsir-S1, sisteme de rachete antiaeriene S-400 și avioane tactice.

În direcția Seversk, inamicul continuă să ofere o protecție sporită a porțiunii de frontieră ucraineană-rusă din regiunile Bryansk și Kursk. Ocupanții bombardează infrastructura civilă în zonele de frontieră ale regiunilor Cernihiv și Sumi din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *