CSI / Rusia

Rușii pleacă în masă din Rusia. Cozi uriașe la hotarul cu Țările Baltice

Sute de mașini staționează la punctul de control vamal al Estoniei. Fenomenul este asociat cu interdicția de intrare în Estonia pentru cetățenii ruși, care va intra în vigoare din 18 august. Peste 700 de mașini s-au aliniat vineri în fața punctului de control de lângă Narva, Federația Rusă. Oamenii doresc să treacă granița cu Estonia și să părăsească Rusia, relatează publicația Rosbalt.

Potrivit martorilor oculari, la coadă erau peste 700 de vehicule. Șoferii așteaptă câte zece ore pentru a putea intra în Estonia.

Rușii se plâng de coada care se mișcă foarte încet. Ambuteiajul de la granița dintre Rusia și Estonia poate fi legat de faptul că parlamentarii estonieni au aprobat interdicția de intrare a cetățenilor ruși în Estonia. Acesta intră în vigoare la 18 august 2022.

S-a făcut excepție pentru: angajații misiunilor diplomatice din Estonia și membrii familiilor acestora; persoanele implicate în transportul internațional de mărfuri și pasageri; persoanele care au dreptul la libera circulație conform legislației UE; persoane a căror intrare în Estonia este necesară din motive umanitare; rude apropiate ale cetățenilor estonieni sau ale persoanelor care au un permis de ședere permanent în Estonia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *