Externe

Rușii reiau avansul spre Severodoneţk şi ameninţă că nu vor mai face diferenţa dintre civilii şi militarii ucraineni din oraaș

În ultimele 48 de ore, se pare că Rusia să-şi fi reînnoit eforturile în a avansa spre Severodoneţk şi ameninţă că nu va mai face nicio distincţie între militarii şi civilii ucraineni care nu se vor retrage din oraş, raportează sâmbătă Ministerul Apărării britanic, informează Reuters.

Astfel, obiectivul rușilor este de a pătrunde cât mai adânc în regiunea Doneţk şi de strânge laţul în jurul oraşului Severodoneţk dinspre nord, a mai precizat ministerul britanic pe Twitter.

Dacă civilii ucraineni blocaţi în acest oraş nu vor accepta oferta de a părăsi localitatea printr-un coridor umanitar, forţele ruse ar putea găsi în aceasta o justificare pentru a nu face distincţie între aceşti civili şi orice ţintă militară ucraineană din zonă, a mai subliniat ministerul, preluat de Agerpres.

Armata rusă încearcă de săptămâni să cucerească Severodoneţk, oraş industrial din regiunea Lugansk, important pentru a putea controla întregul bazin minier Donbas.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că bătălia de la Severodoneţk este una foarte dură şi va determina soarta regiunii Donbas din estul Ucrainei.

Conform guvernatorului regiunii Lugansk, Serghei Haidai, aproximativ 10.000 de civili sunt în continuare prezenţi în oraşul Severodoneţk.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *