Internațional

Rușii supuși mobilizării nu au fost lăsați să plece din Bielorusia. Peste 11 persoane au fost scoase din avion

Cetățenii ruși care sunt supuși mobilizării pentru războiul cu Ucraina nu mai pot părăsi Belarusia. Informații despre acest lucru au apărut în canalul Telegram Baza. Numai vineri, 21 octombrie, 11 bărbați au fost dați jos din zboruri în aeroporturi.

Canalul publică povestea lui Gleb, în vârstă de 23 de ani, un locuitor din Sankt Petersburg, Rusia, care a încercat să părăsească țara de mai multe ori, dar a fost reținut. În primul rând, a fost împiedicat să treacă granița pe aeroportul Domodedovo când a încercat să zboare spre Dubai. Apoi a fost dat jos din autobuzul care mergea spre Belarus – polițiștii de frontieră i-au spus lui Gleb că se află pe liste și că nu poate părăsi țara.

El a reușit să intre în Belarus și să ajungă la Minsk, de unde urma să zboare spre Turcia. Cu toate acestea, Gleb a fost din nou întârziat și nu a mai ajuns în avion.

Potrivit “Baza”, ofițerul serviciului de frontieră s-a referit la articolul 6 alineatul (4) din Acordul dintre Republica Belarus și Federația Rusă privind asigurarea drepturilor cetățenilor la libera circulație – și i-a interzis lui Gleb să plece. Sursele canalului au declarat că restricțiile privind plecarea rușilor de pe teritoriul Belarusului au intrat în vigoare abia pe 20 octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *