Actualitate

Sabotaj. Rusia ar fi tăiat cabluri de fibră optică în sudul Franței. Funcționarea internetului în întreagă lume a fost afectată

În această săptămână, mai multe cabluri submarine au fost tăiate în sudul Franței. Acest incident a afectat în mod semnificativ funcționarea internetului în întreaga lume.

Cablu tăiat în sudul Franței

Cel mai probabil, este vorba de o acțiune specială a sabotorilor submarini ruși. În situația actuală, este benefic pentru Rusia ca țările europene să aibă tot mai multe și diferite tipuri de probleme pentru a agrava situația în relația dintre Europa și Rusia.

Se pare că cel puțin trei cabluri de fibră optică au fost tăiate. Acest lucru a încetinit accesul la internet pentru utilizatorii din Europa, Asia și SUA. Însă furnizorii de internet au reparat rapid cablurile.

Potrivit raportului companiei Zscaler, o defecțiune neașteptată a cablurilor a dus la pierderi de transfer de date și la încetinirea site-urilor web și a aplicațiilor care trec prin comunicațiile deteriorate.

Au fost găsite trei linii defecte: Marsilia-Lyon, Marsilia-Milano și Marsilia-Barcelona. Lucrările de căutare pentru a identifica secțiunile deteriorate ale cablurilor submarine continuă în continuare.

Avarierea cablurilor în Regatul Unit

Un alt incident a avut loc în Marea Britanie (insulele din apropierea Scoției). În urma tăierii cablului submarin sudic care leagă insulele de continent, poliția a declarat un accident grav.

În urma avarierii, 23.000 de persoane care locuiesc pe insule au rămas fără internet, casele și afacerile sunt afectate în toate insulele.

Sabotajul din Marea Britanie a stârnit, de asemenea, zvonuri potrivit cărora sabotori ruși necunoscuți ar putea fi implicați în tăierea liniilor. De facto, insulele Shetland au rămas izolate de lume.

Deteriorarea infrastructurii globale de internet de către submarinele rusești în scenarii ipotetice poate părea puțin dramatică. Cu toate acestea, actuala criză geopolitică provocată de invazia Rusiei în Ucraina nu face decât să susțină intervenția acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *