Politică

Sărac e cine munceşte şi bogat cine jupuieşte: Deputații au primit bani dar nu au muncit nici o zi

În luna mai, parlamentarii nu au muncit și nici nu s-au întrunit în nicio ședință, dar, și-au primit salariile pe card. Majoritatea din ei fiind implicați în campania electorală. Secretariatul Parlamentului a precizat că pentru salariile parlamentarilor, pentru această perioadă, din bugetul țării s-au cheltuit circa 1,5 milioane de lei.

Luna precedentă a fost în totalitate dedicată campaniei electorale. Această perioadă deputații nu s-au întrunit în nicio ședință plenară. În schimb, aceștia au publicat pe paginile sale de Facebook postări și fotografii de la întâlnirile lor cu alegătorii. Chiar și așa, aceștia au beneficiat de salarii. Secretariatul Parlamentului a precizat că, în luna mai, salarizarea parlamentarilor a costat bugetul statului circa 1,5 milioane de lei. Între timp, socialistul Radu Mudreac spune că a muncit în această perioadă.

Însă, Vlad Batrîncea a evitat să comenteze ceva, referitor la acest subiect. ,,Munca deputaților constă și în discuțiile cu cetățenii, susține deputatul PAS, Radu Marian.

Secretariatul Legislativ a menționat că, portrivit legii, ce se referă la sistemul unitar de salarizare, salariul președintelui Parlamentului se ridică la aproximativ 16 mii de lei, cea a vicepreședinteului și a șefilor de comisiei este de puțin peste 15 mii de lei, iar pentru vicepreședintele comisiei, secretari și deputați – de circa 15 mii de lei.

Amintim că, Parlamentul a fost dizolvat la finele lunii aprilie. Chiar și în așa caz, munca deputaților nu s-a încheiat aici, întrucât mandatul acestora este valabil până la învestirea noului Legislativ. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *