Actualitate

Sarcina guvernului, pe termen scurt, este implementarea foii de parcurs

El a menționat că Republica Moldova se confruntă și în continuare cu un șir de vulnerabilități precum cele din sectorul bancar, sau lupta cu corupția, dar sunt vizibile și progresele.

Sarcina guvernului, pe termen scurt, este implementarea respectivei foi de parcurs, iar deja mai mult de jumătate a fost realizată, a arătat europarlamentarul Cristea. „Pe termen scurt sarcina guvernului este de a implementa calendarul asumat cu UE la Consiliul de asociere din martie și putem spune că vedem progrese pe această direcție și am stabilit să avem o altă întrevedere în toamnă, la sfârșitul lui septembrie, la Bruxelles, pentru a vedea care este imaginea de ansamblu după expirarea termenului de 31 iulie în ce privește foaia de parcurs”, a declarat el.

Republica Moldova este în acest moment într-un proces de redresare, a declarat Andi Cristea. El a menționat că aceasta și-a pierdut credibilitatea în fața Uniunii Europene din cauza crizei politice din anul trecut, dar semnalele transmise în ultimele luni sunt încurajatoare. „Faptul că există o majoritate și asistăm la o stabilitate este încurajator. Stabilitatea este baza pe care poți să construiești reforme”, a accentuat reprezentantul Uniunii Europene.

Și copreședintele Comitetului din partea Chișinăului, Mihai Ghimpu, a arătat că în ultima perioadă de timp lucrurile s-au urnit din loc, după formarea noii majorități parlamentare. „Reuniunea ne-a demonstrat că decizia luată de cei 57 de deputați a fost bună. Cu adevărat avem restanțe, dar cei care au auzit ce au prezentat autoritățile s-au convins că am făcut pași concreți în acest timp scurt, de la 20 ianuarie încoace. Sigur că reformele adoptate prin proiecte de legi nu pot fi simțite astăzi, nici mâine, nici peste o lună”, a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu a dat asigurări că reformele pro-europene vor continua. „Avem foaie de parcurs unde ne-am asumat și sunt convins că în toamnă la Bruxelles vom avea rezultate și mai bune. Deocamdată pe hârtie, pentru că nicio sămânță nu dă roade îndată. Dar dacă vom continua cum am început, sunt sigur c Republica Moldova se va schimba. Și pentru mine este foarte important ca acest drum european să devină ireversibil. Și pentru toți este clar că este posibil doar prin reforme”, a concluzionat oficialul.
 
Sursa: evenimentul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *