Sârma ghimpată mai rămâne pe două porţiuni
„Mai este sârmă ghimpată doar în zona stâncii Costeşti şi a pădurii Domneşti, pentru protejarea acestor rezervaţii”, a comunicat oficialul.
„În viitorul imediat, Agenţia „Apele Moldovei” va propune o soluţie de protejare a acestor rezervaţii şi vom scoate instalaţiile inginereşti şi din această zonă”, a menţionat Alexei Roibu.
La pichetele de grăniceri au fost depozitate în total circa 3000 de tone de sârmă ghimpată. Primarii localităţilor de frontieră propun ca sârma să fie folosită pentru îngrădirea terenurilor agricole sau a grajdurilor de animale. Totodată, se vehiculează ideea construcţiei din această sârmă a unor poduri noi peste Prut. „Noi vom transmite guvernului propunerile pe care le-am primit. Decizia finală va fi luată în şedinţa executivului. Nu este exclus şi faptul că sârma va fi preluată de administraţiile publice locale”, a declarat Alexei Roibu.
În a doua jumătate a lunii aprilie va demara lansarea proiectului de telefonie mobilă pentru securizarea frontierei de stat. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, iar dreptul de implementare este câştigat de companiile „Ericsson” şi „Motorola”.
Sursa: infoprim