Actualitate

SCANDALOS! Partidul lui Gligor recunoaște că el cu mare plăcere ar face o ALIANȚĂ cu pro-rusul Renato Usatîi

Dacă rămâne în cursa electorală (și nu se retrage în favoarea PAS) și ajunge partid parlamentar, Partidul Schimbării, alături de PAS, ar fi gata în viitorul Parlament să coalizeze cu Partidul Nostru al lui Renato Usatîi, a declarat Gligor la N4.

Amintim că recent în Partidul lui Gligor a aderat un consilier Prezidențial (Tofilat), existând suficiente argumente pentru a considera că este un „partid spoiler” afiliat PAS.

Același lucru l-a spus recent și pro-rusul Usatîi, că în viitorul Parlament el ar face alianța cu partidul lui Gligor, deși toate lumea înțelege că acesta nu va trece pragul electoral.

Alianța Usatîi – PAS, decisă în noiembrie

În noiembrie 2020, între turul I și turul II, politicianul pro-rus Renato Usatîi și-a îndemnat votanții să voteze pentru Maia Sandu. În seara turului II, Usatîi a mers la Sandu la partid și i-a oferit un buchet de flori galbene.

Amintim că AUR a declarat de nenumărate ori, că obiectivul lor în această campanie este să nu admită venirea pro-rușilor la guvernarea, și sunt gata să formeze o majoritate pro-europeană cu PAS. Din păcate observăm că ong-iștii apropiați de PAS, partidele afiliate de PAS, în loc să înțeleagă riscul venirii rușilor la putere, atacă… AUR, unicul lor aliat cert și depun efortori colosale să spele imaginea lui Usatîi. 

Moscova va decide cu cine face Usatîi alianță. AUR – șansa PAS

Considerăm că Usatîi îi va duce de nas pe naivii din PAS, și la primul apel de la Moscova, politicianul cu afaceri în Rusia, va vota așa cum îi dictează Kremlinul. 

Dan Dungaciu a remarcat că, sociologic vorbind, este din ce în ce mai greu ca PAS să obțină majoritatea parlamentară, în timp ce AUR este singurul partid unionist din R. Moldova care ar putea trece pragul electoral. „Dacă PAS nu reușește să facă 50 % ar trebui să fie creată o relaționare în perspectivă cu AUR. Punțile nu ar trebui să fie rupte. Din acest punct de vedere, AUR și PAS, care acum sigur că aleargă pe culoare diferite, ar trebui să fie foarte atenți, pentru că s-ar putea ca proiectul strategic pe care trebuie să și-l asume, adică împotriva unei coaliții est-vest pentru R. Moldova, să fie sarcina lor.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *