Actualitate

Școala profesională din Nisporeni lansează o nouă ofertă educațională: Cultivator de culturi bacifere

Instituția lansează începând cu 01 septembrie 2019 o nouă ofertă educațională, formarea profesională a muncitorilor calificați la meseria Cultivator culturi bacifere – termen de studii 2 ani.

În procesul de formare de profesională elevii vor obține cunoștințe teoretico – practice la cultivarea și procesarea producției de culturi bacifere. În procesul de studii elevii vor realiza un program practic de instruire la baza de producerea a pomușoarelor a agenților economici din țară, conform prevederilor curiculare. Instituția dispune de o bază materială și didactică recent renovată cu suportul Proiectului USAID.

Laboratorul teoretico – practic este utilat cu aparate pentru testarea culturilor de pomușoare și a componentelor de cultivare. Dispune de cadre didactice instruite în domeniu. O seră didactică destinată cultivării culturilor bacifere și legumelor, utilată cu sistem de încălzire și ventilare.

Elevii admiși la studii sunt asigurați cu cămin, bursă de studii în mărime de 520 lei, prânz gratuit. Totodată, li se oferă diferite oportunități de dezvoltate a aptitudinilor individuale. În contextul celor expuse, instituția invită spre colaborare prin formarea profesională a resurselor umane calificate pentru afacerea dumneavoastră. Vă propunem să delegați la studii tineri din cadrul întreprinderii pentru a fi formați profesional.

Totodată, instituția invită la colaborare agenții economici care pot oferi plantația proprie drept bază didactică, unde elevii vor realiza un stagiu de practică în producție în diferite perioade ale anului de producere.

Adresa școlii: orașul Nisporeni, str. Suveranității 12, tel. 0264 2 2297, 2 35 56, GSM 076703720.

 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.