Actualitate

„Se află în izolator”. Poliția de Frontieră vine cu detalii despre reținerea deputatului ucrainean Iakovenko

Deputatul ucrainean Evghenii Iakovenko a fost plasat într-un izolator de detenție provizorie, în R. Moldova.

”Poliția de Frontieră informează despre depistarea la trecerea frontierei de stat a unui cetățean al Ucrainei care figura în baza de date ca dat în căutare internațională. Conform sarcinii INTERPOL, polițiștii de frontieră au reținut persoana și au plasat-o în izolatorul de detenție provizorie până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii în privința străinului”.

Un deputat al Radei Supreme din Ucraina, reținut în Republica Moldova

Deputatul neafiliat din Rada Supremă a Ucrainei, Evghen Iakovenko, a fost reținut ierim 5 iunie, de către polițiștii de frontieră din R.Moldova și escortat în Izolatorul de Detenție Preventivă.

Potrivit surselor noastre, drept motiv pentru reținere a servit faptul că parlamentarul ucrainean a fost anunțat în căutare pe linia Interpol de către Belarus.

Șeful Biroului INTERPOL de la Chișinău, Viorel Tentiu, a confirmat faptul că parlamentarul ucrainean este pus la consemn pentru arest și extrădare de autoritățile de la Minsk, fiind acuzat de luare de mită și acte de corupție.

De menționat că Iakovenko a ajuns în parlamentul ucrainean în anul 2019, fiind candidat din partea partidului „Batikivșina”, condus de fostul premier, Iulia Timoșenko. Totuși, ajuns în Rada Supremă, acesta a preferat să rămână deputat neafiliat.

Precizăm că Iakovenko a fost cel care a luptat în cadrul alegerilor din 2019 împotriva oamenilor oligarhului ucrainean și cumătrului lui Vladimir Putin, Viktor Medvedciuk. 

După victoria obținută în alegeri, Iakovenko a fost acuzat de echipa lui Medvedciuk de falsificarea rezultatelor scrutinului și coruperea alegătorilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *