Politică

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken: Nu există niciun scenariu prin care Ucraina să nu câștige războiul

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că nu vede niciun scenariu care să nu prevadă păstrarea suveranității și independenței Ucrainei.

El a spus acest lucru într-un interviu acordat NBC, a cărui transcriere a fost publicată miercuri de Departamentul de Stat al SUA, potrivit unui corespondent Ukrinform.

Ce este succesul, ce este victoria? Este menținerea suveranității și independenței țării lor. Și nu există niciun scenariu prin care, în timp, acest lucru nu se va întâmpla“, a spus Blinken, comentând dacă Ucraina poate câștiga în războiul început de Rusia.

În același timp, el a menționat că poate dura timp.

„Dar ceea ce este atât de puternic aici este că ucrainenii au spus foarte clar că nu se vor supune voinței lui Vladimir Putin”, a spus Blinken.

El a subliniat că intențiile Kremlinului în Ucraina au fost deja un eșec strategic, dacă nu un eșec. Scopul pe care Putin l-a stabilit cu propriile sale cuvinte a fost eliminarea suveranității și independenței Ucrainei, a spus el.

„El [Putin] o vede [Ucraina] ca pe un stat care nu merită să fie independent, care trebuie inclus înapoi într-un fel de Rusia mai mare. Nu se întâmplă asta, nu doar retragerea de la Kiev, ci faptul că indiferent cum ai interpreta asta, ucrainenii nu se vor supune unei dictaturi ruse”, a spus Blinken.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *