Actualitate

Șefă de filială BEM condamnată la 7 ani de închisoare pentru escrocherie

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, inculpata este acuzată de confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false, escrocherii și delapidarea averii străine, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În vara anului trecut, Procuratura raionului Dubăsari a trimis în instanța de judecată dosarul a nouă angajate a filialei BEM din satul Coșnița, fiind învinuite de comiterea mai multor ilegalități.

Procurorii au stabilit că în intervalul anilor 2009–2011, şefa depozitului de valori, de comun cu şefa serviciului operaţiuni bancare, contabila – şefă şi 6 controlori – casieri, folosind situaţia de serviciu, au însuşit în mod ilicit 1,65 milioane lei din depozitul de valori al filialei dar şi din conturile deponenţilor BEM. De îndată ce Procuratura a fost sesizată de către organul de audit al BEM, pe acest caz a fost declanşată o cauză penală, învinuitelor fiindu-le imputate în total 94 de capete de acuzare.

În cadrul procesului penal inculpatele au restituit în bugetul băncii circa 650 mii lei. În prezent, pe rolul Judecătoriei Dubăsari se află cauza penală de învinuire a celorlalte angajate ale BEM, care riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *