Actualitate

Șeful diplomației ucrainene nu crede că relațiile SUA-Rusia se vor îmbunătăți în mandatul administrației Trump

Comentariile lui Klimkin survin în urma desemnării lui Rex Tillerson în funcția de secretar de stat în viitoarea administrație de la Washington, o decizie salutată de Kremlin, care a afirmat că președintele rus Vladimir Putin și mulți alți oficiali de la Moscova au relații bune cu directorul general al concernului ExxonMobil (Tillerson, n.r.).

Pavlo Klimkin a apreciat că relațiile viitoare ale Statelor Unite cu Ucraina și Rusia nu vor depinde numai de secretarul de stat, adăugând că membri ai Partidului Republican și ai echipei de tranziție a președintelui ales al SUA, Donald Trump, și-au exprimat deja sprijinul pentru Kiev.

”Nu depinde doar de secretarul de stat, ci de întreaga sa echipă, care va trata chestiuni legate atât de afacerile externe și securitate națională, cât și de economie mondială. Nu susțin ideea că va fi mai ușor pentru Rusia să lucreze cu noua administrație”, a menționat ministrul ucrainean.

Unele dintre comentariile făcute de Donald Trump în timpul campaniei pentru scrutinul prezidențial american din 8 noiembrie au provocat la Kiev temeri că noua administrație americană și-ar putea îmbunătăți relațiile cu Rusia în detrimentul celor cu Ucraina.

SUA și Uniunea Europeană au impus o serie de sancțiuni economice Moscovei ca urmare a acțiunilor acesteia în estul Ucrainei și a anexării Crimeii de către Rusia. Aceste sancțiuni sunt reanalizate la fiecare șase luni. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *