Actualitate

Șeful Direcției investigații Sud a ANI, reținut pentru 72 de ore: Deține bunuri a căror valoarea depășește cu aproape 800 de mii de lei

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că șeful Direcției investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații (INI), Sergiu Solovei, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită, a fost reținut pentru 72 de ore. De asemenea, oamenii legii au venit cu mai multe detalii după ce în această dimineață, 12 august, au fost desfășurate nouă percheziții în dosarul în care este vizat șeful Direcției INI.

Ulterior, în urma perchezițiilor desfășurate în biroul de serviciu, domiciliul, încăperile nelocative și automobilul deținut de Solovei, precum și la sediul unei entități economice rezidente, afiliate acestuia, oamenii legii ar fi constatat că funcționarul, exercitând funcții de conducere în cadrul INI, „a deținut și continuă să dețină personal, inclusiv prin intermediul unor terți, bunuri a căror valoare depășește cu peste 780 de mii de lei mijloacele dobândite și declarate legal”, transmite Zdg.md.

„În continuare, procurorii anticorupție urmează să-l pună sub învinuire, după care vor înainta judecătorului de instrucție, demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile”, se menționează în comunicatul emis de PA.

Astfel, potrivit Procuraturii, bunurile care constituie obiect al investigațiilor sunt:

  • o casă în proces de construcție amplasată într-o zonă rezidențială dintr-o suburbie a municipiului Chișinău;
  • 2 apartamente și 2 parcări subterane situate în Chișinău;
  • peste 50 de loturi agricole;
  • 2 mijloace de transport.

„La fel, în procesul urmăririi penale sunt investigate o serie de persoane juridice rezidente care ar fi afiliate și/sau deținute prin intermediul unor terți de către funcționarul public cu statut special.

Subsecvent, informăm că, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate contracte de vânzare cumpărare, contracte de împrumut, declarații vamale, acte cu privire la bunurile imobile și mobile deținute și alte obiecte care au importanță pentru cauza penală”, mai menționează Procuratura.

În continuare, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cu referire la caz, despre rezultatul cărora vom reveni cu informații suplimentare.

Vă amintim că procurorii anticorupție, oficiul Sud în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI au descins cu mai multe percheziții vineri dimineață, 12 august, la domiciliul șefului Direcției investigații Sud a Inspectoratului Național de Investigații (INI), Sergiu Solovei. Informația a fost confirmată de procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *