Sport

Selectionata de rugbi a iesit din criza

Sambata la amiaza, tribunele Stadionului „Dinamo” din capitala au fost din nou pline. Copii si adulti, femei si barbati, numerosi oficiali si tehnicieni au venit sa sustina reprezentativa de seniori la rugbi clasic in partida cu reprezentativa Cehiei.

Turneul seriei preliminare 2A in Cupa Europeana a Natiunilor – Cupa Mondiala 2011este unul deosebit de dificil pentru selectionata „tricolorilor” moldoveni, deoarece in rugbiul autohton este in derulare un schimb de generatii. Asii sportului cu balonul oval, care deja si-au creat un nume in republica si in campionatele straine, ofera tot mai mult spatiu de afirmare jucatorilor tineri care urmeaza sa ne reprezinte cu destoinicie in competitiile rugbistice din urmatorii ani.

Inainte de meci, dupa cinci confruntari disputate, jucatorii antrenati de Alexandru Siscan, Vasile Revencu si Mircea Paraschiv se aflau pe treapta a cincea, ultima, a clasamentului, avand o singura victorie inregistrata. In aceste conditii, retrogradarea intr-un esalon inferior ne ameninta tot mai mult si meciul de sambata cu echipa Cehiei devenise unul crucial pentru jucatorii nostri.

Desi ocupa un modest loc patru inaintea acestei partide, adversara moldovenilor nu poate fi catalogata drept una slaba, jumatate din efectivul ceh evoluand la formatii din campionatele vest-europene. In pofida acestui fapt, gazdele au pornit vertiginos in atac si au dominat net pe fiecare portiune de teren. Evoluand disciplinat in aparare si insistent in compartimentul ofensiv, selectionata R. Moldova a condus la un moment dat cu 27-10, spre deliciul sutelor de spectatori din tribune.

La inceputul mitanului secund, „tricolorii” se relaxasera putin si cehii, care de asemenea lupta pentru evitarea retrogradarii, au realizat cateva incursiuni reusite, reducand din decalaj la un amenintator 30-33. Dar, indrumati de antrenori, rugbistii moldovenii au reluat jocul dinamic si au marcat patru eseuri spectaculoase, obtinand un rezultat final splendid: 45-30.

Acest rezultat, desi nu a permis selectionatei noastre sa paraseasca ultimul loc in clasament, a apropiat-o la diferenta de un punct de locul patru, care momentan apartine Cehiei. Pana la finalul turneului, formatia „tricolorilor” mai are de sustinut, in luna aprilie 2010, doua meciuri – cu Polonia si Ucraina, iar pentru ramanerea in divizia 2A, trebuie sa repurteze doua victorii.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *