Actualitate

Semințele de mac sunt o sursă bogată de minerale și previne osteoporoza

Semințele de mac conțin de asemenea lecitina și acizi grași benefici pentru organism. Acestea vindecă osteoporoza. Cu un conținut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic, 13 % acid oleic și fosfor, semințele de mac ajută la întărirea țesutului nervos și osos.

Compoziția semințelor de mac, bogată în fosfor, ajută la o mai bună absorbție a calciului în organism. Toate acestea transformă macul într-un excelent remediu împotriva osteoporozei, o afecțiune caracterizată prin demineralizare osoasă în special la vârstnici și predispunere către fracturi de oase.

Osteoporoza apare preponderant la femei, în perioada de menopauză, însă și la bărbații care consumă în mod excesiv alcool sau tutun. De asemenea, se poate produce și ca o manifestare secundară a unor boli mai grave, precum cele sistemice (poliartrită, lupus sistemic, spondilită anchilozantă).

Studiu: macul combate atrofia masei osoase

Această proprietate miraculoasă a macului, și anume, de combatere a atrofiei masei osoase, a fost descoperită odată, în timp ce erau transmutate osemintelor unui cimitir vechi, aflat într-un cătun părăsit din Slovacia. Ceea ce a atras atenția cercetătorilor a constat în faptul că oasele celor decedați nu prezentau semne ale osteoporozei.

Și pentru că locuitorii regiunii erau cultivatori de mac, s-a ajuns la ipoteza că o astfel de plantă ar putea constitui remediu pentru combaterea bolii oaselor.

Pornindu-se de la această supoziție, oamenii de știință au realizat un studiu pe două grupuri de femei afectate de osteoporoză. Pacientelor din primul grup li s-au administrat medicamente clasice pentru combaterea ostreoporozei, timp de 1 an de zile, în timp ce restului de paciente li s-au administrat diferite preparate din mac.

După 12 luni, cercetătorii au fost surprinși să constate că pacientele care urmaseră tratamentul cu preparate din mac aveau la fel de bune rezultate în evoluția osteoporozei. Consumă zilnic câte 1-2 lingurițe de mac, în calitate de gustări.

Nu uita, dieta valoroasă și sportul îți mențin sănătatea pe termen lung!

Sursa: unica.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *