Actualitate

Separatistul Krasnoselski cu lacrimi de crocodil. Acuză Chișinăul că ar fi instituit blocada Transnistriei

Moldova a organizat un blocaj bancar pentru noi. Nu înregistrează conturile bancare ale subiecților noștri, interzice conversia valutară și alte operațiuni bancare”, a spus Krasnoselsk, la un post TV local, controlat de milionarul Victor Gușan.

Potrivit separatistului Krasnoselski, Chișinăul a realizat și prin intermediul UE interzicerea importului de deșeuri feroase către una dintre cele mai mari întreprinderi din regiune – fabrica metalurgică de la Râbnița.

„Acestea sunt acțiunile voastre, dragi domni, îndreptate împotriva oamenilor din Transnistria. Din câte înțeleg, războiul din 1992 încă nu s-a terminat. Atunci a fost o fază fierbinte a războiului, iar ceea ce faceți acum se numește acțiuni de blocaj”, a acuzat Krasnoselski.

De asemenea, Krasnoselski a acuzat Chișinăul și de faptul că întreprinderile din stânga Nistrului au suferit de pe urma întreruperilor de gaz. Ba mai mult, acesta a spus că partea dreaptă a Nistrului primește energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan la un preț de 53 USD/MW, care este de câteva ori mi mic față de prețul din UE.

Autoritățile de la Chișinău au transformat importul de energie electrică într-o formă de finanțare a separatismului de la Tiraspol – peste 70% din electricitatea importată, 2 miliarde Kwh, se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan, aflată pe teritoriul transnistrean și controlată de concernul rus „Inter RAO EES”.

Curentul electric este produs din gazul care nu este plătit, iar datoria în prezent este peste 7,4 miliarde USD. Periodic sunt pronunțate hotărâri ale instanțelor internaționale pentru legalizarea datoriile la gaz, puse în cârca Moldovagaz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *