CSI / Rusia

Serviciile de informații americane ajută Ucraina să ucidă generali ruși

Statele Unite au furnizat informații care au ajutat forțele ucrainene să omoare mulți dintre generalii ruși care au murit în războiul din Ucraina, a informat miercuri New York Times, citând înalți oficiali americani.

Washingtonul a oferit Ucrainei detalii despre mișcările de trupe așteptate ale Rusiei și locația și alte detalii despre cartierul general militar mobil al Rusiei, iar Ucraina a combinat acest ajutor cu propriile sale informații pentru a efectua lovituri de artilerie și alte atacuri care au ucis ofițeri ruși, a spus ziarul.

Pentagonul și Casa Albă nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta raportul.

Oficialii ucraineni au declarat că au ucis aproximativ 12 generali ruși pe câmpul de luptă, potrivit New York Times. Oficialii americani au refuzat să precizeze câți generali au fost uciși ca urmare a informațiilor americane, a spus ziarul.

Generalul rus Andrei Simonov a fost ucis într-un atac al armatei ucrainene în oraşul Izium, anunţă mai mulţi jurnalişti aflaţi în Ucraina

Generalul rus Andrei Simonov se afla în oraşul Izium, astăzi, atunci când postul de comandă rus a fost atacat de forţele armatei ucrainene.

Potrivit primelor informaţii, generalul Simonov a fost eliminat în urma atacului, însă numărul total al victimelor nu a fost făcut public.

Generalul Simonov se alătură astfel altor zece generali ai Rusiei care şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina.

Numărul generalilor ucişi în Ucraina este neobişnuit de mare, a explicat David Petraeus, fost şef al CIA, care a mai precizat că aceasta este încă o dovadă a faptului că dispozitivul de comandă şi control al armatei ruse nu funcţionează.

De la începutul războiului din Ucraina, la 24 februarie 2022, Rusia ar fi pierdut peste 20.000 de militari în Ucraina, printre care şi câteva zeci de ofiţeri cu rang superior.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Chiar multumim,invatati-i pe generalii rusi cum sa se pazeasca mai bine ca sa nu fie ucisi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *