Actualitate

Serviciile speciale ale Federației Ruse ar intenționa să destabilizeze situația în R. Moldova. Moscova oferă sume enorme diversioniștilor

Serviciile speciale ale Federației Ruse ar intenționa să destabilizeze situația în Republica Moldova, inclusiv în cadrul mitingului de astăzi.

Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing.

„În adresa Poliției au ajuns informații despre faptul organizării de către serviciile specializate din Federația Rusă a unor acțiuni de destabilizare pe teritoriul R. Moldova în timpul protestelor care urmează să aibă loc inclusiv pentru ziua de astăzi”, a anunțat Cernăuțeanu.

Potrivit lui, Poliția națională a infiltrat un agent sub acoperire, în grupurile, care urmau să organizeze destabilizări. Agentul a intrat în contact direct cu persoana din Federația Rusă care se prezenta sub pseudonimul Mayan Sandu și care dirija acțiunile cu altă persoană cu dublă cetățenie moldovenească și rusă. Acesta urma să asigure acțiuni de instruire în organizarea și destabilizarea protestelor în masă.

Potrivit acestuia, urmau să fie formate 10 grupuri, a câte 10 persoane, care trebuiau să fie instruite pentru provocări. Coordonarea tuturor acțiunilor ar fi organizată de către o persoană din Federația Rusă.

Pentru anumite acțiuni, persoanele ar fi primit 10.000 de dolari, spune șeful IGP.

El spune că persoanelor implicate le-au fost promise suport din partea unor forțe politice din Moldova. Ieri au fost reținute șapte persoane, din 25, care au fost duse la poliție.

„În această noapte, toți membrii grupurilor au fost documentați”, a adăugat șeful IGP, care a prezentat și schema grupului criminal și a curatorului acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Tovariches rusnaci si rusofoni, din pacate protestul nostru moldo-ivanist nu a avut succes nici de data asta. Se pare ca Russkiy Mir isi pierde taria desi desi e imbibata in alcool. Pentru a remedia situatia, trebuie sa merg in pelerinaj la Lenin ca sa ma lumineze in legatura cu restaurarea URSS vopsita in culori eurasianiste.
    Pana una alta, Iurie Rosca, aduna norodul si hai la carciuma sa ne imbatam ca sa uitam de esecul zilei de azi. Am sa dansez pe tejghea ca sa se convinga toti kolhoznicii ca sunt mai frumoasa ca Maia.

  2. Toata grupa criminala in frunte cu Shor, Dodon si alti imbecili, care duc la destabilizarea ordini publice de pus la puscarie!

  3. Eu nu stiu ce le mai trebuie celor la putere ca sa treaca in ilegalitate partifele clar implicate in asa ceva mai ales ca nu-i prima oara. Aci nu ii vorba de democratie si de dreptul la manfestare ci de lucratura cu serviciile speciale moscale din ce se citeste si vede in articol.

    1. E mai bine asa !
      Sa-i vada toata lumea ce prostii spun si ce jocuri fac.
      De ce sa le faci jocul si sa-i ti la subteran,ca ar foi zis ca sunt persecutati.
      Asa ii vede toata lumea si pot fi controlati mai usor.

  4. Moscova oferă sume enorme diversioniștilor? Nu cred ca e necesar: fratii nostri moldoveni oricum nu ne prea au la inimioara, daca ii iei asa, in medie. Pentru o sticla de samahonca si o bucata de salam ne-ar vinde cu fulgi cu tot. Sau poate masele de revoltati care marsaluiau alaturi de tanti Tauber – varianta moldoveneasca a lui Jeanne D´Arc – aveau buzunarele pline?

  5. Republika bananieră di rit vechi, bolșăvik, îi plinî di „patrioțî” cari mai di cari… mai bat șî mai bătut cu leuca-n cap. Unde nu-i minte, cultură, demnitate, respect pentru neam și pentru chinurile prin care au trecut înaintașii acelui neam sî chiamî cî iî respublika pobedistî molotova. Aiștea îs „vajnicii” cetățeni ai pobedistanului molotovenist ce nu știu zău dacă merită o soartă mai bună. Când îți ceri singur osândă, poate o și meriți!!! Ci vrea „patriotul” maldavan?
    Di tăti di pomanî di la România, dar sî nu vinî Maia Sandu sî zicî cî noi vorghim românești, sî nu ni bagi cu românii, cu americanii cu ucrainienii ăștia di au început războiu, nuuu… noi vrem sî vinî rușîi sî șii ghini așa cum o mai fost când o pâini era 2 kapeici… Păi sî stați în prostia voastrî uăi pânî o sî vinî rusu sî vă fuxă, cî tari ghini vă mai faci!!! Curve ordinare, fără pic de minte și demnitate, râme fără pic de caracter asta e „națiunea civică moldovenească”! Eu aș pune sârmă ghimpată acum pe Prut ca să scap Europa de „binefacerile” molotovenismului primitiv ce bântuie respublika.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *