Război

Serviciile speciale britanice: Cel puțin 10 generali ruși au murit în Ucraina de la începutul invaziei ruse: alți cel puțin 6 au fost demiși

Şase ofiţeri de rang înalt ai armatei ruse se crede că au fost demişi de la începerea războiului din Ucraina, potrivit serviciilor de informaţii britanice, citate de DPA şi Focus.

Performanţa slabă a forţelor armate în timpul invaziei a dus la destituirea probabilă a cel puţin şase comandanţi ruşi, a declarat duminică Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre frontul din Ucraina, în baza informaţiilor serviciilor sale secrete.

Potrivit aceleiaşi surse, de la începutul războiului şi-au pierdut funcţiile comandanţii forţelor ruse din districtele militare Est şi Vest.

În districtul militar Est a fost concediat general-colonelul Aleksandr Ceaika în luna mai. General-colonelul Aleksandr Juravliov, care a comandat Districtul militar Vest din 2018, nu a mai participat la festivităţile dedicate Zilei Marinei Ruse din Sankt Petersburg la 31 iulie, conform Focus.

De asemenea, se crede că Juravliov a fost înlocuit de general-locotenentul Vladimir Kocetkov. Presa rusă a menţionat numele lui Kocetkov în legătură cu acest eveniment, numindu-l comandant interimar al districtului militar respectiv, scrie Agerpres.

Generalul Aleksandr Dvornikov a fost demis din funcţie la scurt timp după ce a preluat comanda generală a campaniei ruse în Ucraina.

Generalul Serghei Surovikin a preluat comanda Grupului Sud al forţelor ruse de la generalul Ghennadi Jidko, potrivit serviciilor secrete britanice.

Ministerul britanic al Apărării spune şi că cel puţin 10 generali ruşi au fost ucişi pe câmpul de luptă din Ucraina.

Cifra a fost menţionată la 8 iulie de consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak, potrivit Focus.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.