Actualitate

SIS a reținut doi cetăţeni străini suspectaţi de apartenenţă la grupările teroriste

Persoanele identificate au vîrsta de 30 şi 40 de ani şi sînt originare din ţările catalogate a fi cu risc sporit de terorism.

Potrivit Serviciului de presă al SIS, cei doi au fost depistaţi într-un imobil părăsit, la periferia oraşului Ialoveni. „Informaţiile acumulate au confirmat conexiuni ale cetăţenilor străini cu entităţile teroriste din Orientul Apropiat. Totodată, au fost ridicate materiale foto şi video, ce semnalează asupra unui înalt grad de radicalizare a persoanelor reţinute”, precizează un comunicat de presă al instituției.

„Reieşind din faptul că comportamentul străinilor prezintă indici direcţi de insecuritate naţională, SIS a solicitat entităţilor de resort declararea acestor persoane drept indezirabile. Ca urmare, ambii au fost declaraţi interzişi pe teritoriul naţional, pentru o perioadă de 15 ani”, se mai spune în comunicatul SIS.

În seara zilei de ieri, unul dintre bărbaţi a fost expulzat către ţara de origine sub escortă şi predat autorităţilor conform prevederilor legale. În privinţa celui de-al doilea, Judecătoria sectorului Centru a decis luarea în custodie publică şi plasarea în Centrul de plasament temporar al străinilor al Biroului Migraţie şi Azil al MAI. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *