Actualitate

(Site new-yorkez) Limba română este printre limbile ușor de învățat pentru vorbitorii de engleză

Potrivit site-ului Voxy, limba arabă este greu de învățat, deoarece există puține cuvinte care seamănă cu limbile europene, iar numărul mai mic de vocale din araba scrisă se poate dovedi o provocare la citit.

Cât privește limba chineză, deși aceasta folosește un singur sistem de scriere, limba este una tonală, ceea ce înseamnă că înțelesul cuvântului se schimbă odată cu tonul vocii.

Spre exemplu, sunetul "ma" poate însemna "mama", dacă este pronunțat cu o tonalitate înaltă, și "cal" dacă este pronunțat ca o întrebare. Nu în ultimul rând, lipsa unui alfabet face citirea și scrierea în limba chineză extrem de dificile pentru majoritatea vorbitorilor de limba engleză.

Prin contrast, pentru vorbitorii de limbă engleză, a învăța limbi cu dificultate "medie" cum ar fi rusa, thailandeza și ebraica necesită o perioadă de sub un an — 44 de săptămâni — cu 1.110 de ore de învățare, susține Voxy. Pe de altă parte, chiar dacă aceste limbi pot fi mai ușor de învățat prin comparație cu cele patru limbi "dificile", există o serie de factori pe care vorbitorii de limba engleză trebuie să-i ia în considerare.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *