Actualitate

Situația din Republica Moldova, discutată de președintele României și ministrul britanic al Apărării

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la București, în cadrul discuţiilor dintre preşedintele României, Klaus Iohannis şi ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a fost subliniată întărirea parteneriatului strategic între România şi Mare Britanie în contextul situaţiei tensionate de la graniţa de est a NATO şi a UE.

”Exerciţiile militare româno-britanice în cadrul NATO vor deveni o practică regulată”, mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Un alt subiect pe agenda întâlnirii a fost situaţia Republicii Moldova şi Ucrainei, ministrul britanic al Apărării menţionând că ţara sa doreşte o extindere a relaţiilor comerciale cu Republica Moldova.

”Preşedintele României a atras la rândul său atenţia asupra dificultăţilor economice majore prin care trece Ucraina şi asupra catastrofei umanitare din această ţară”, se mai precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, efectuează, luni, o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu omologul român, Mircea Duşă, informează Ambasada Marii Britanii.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *