Politică

Situația pe front. Rusia suferă pierderi semnificative pentru câștiguri minime în Donbas

Bătălia pentru Donbass rămâne principala direcție strategică pentru ca Rusia să își atingă obiectivul declarat.

Datorită rezistenței ucrainene puternice, câștigurile teritoriale ale Rusiei în Donbass sunt limitate și obținute cu prețul unor pierderi semnificative.

Acest lucru este afirmat în analiza de informații a Ministerului Britanic al Apărării.

Bătălia pentru Donbass rămâne principala direcție strategică pentru ca Rusia să-și atingă obiectivul declarat de a asigura controlul asupra regiunilor Donețk și Lugansk, a spus ministerul britanic.

În aceste zone, se observă că luptele au fost deosebit de grele în regiunea Lisiceansk și Severodonețk, cu încercări de deplasare spre sud de la Izium la Slaviansk.

„Datorită rezistenței puternice a Ucrainei, câștigurile teritoriale ale Rusiei au fost limitate și au fost realizate cu prețul unor pierderi semnificative pentru trupele ruse”, se arată în raport.

Vom aminti, mai devreme s-a știut că forțele ruse avansează „încet și inegal” în Donbas din cauza rezistenței Ucrainei și a problemelor continue cu logistica.

Amtnim că Rusia a invadat teritoriul Ucrainei, iar Putin a numit războiul cu un stat suveran o „operațiune militară specială” care se presupune că are scopul de a „demilitariza” și „denazifica” țara.

Cu o îndrăzneală și cruzime fără precedent, invadatorii bombardează zonele rezidențiale ale orașelor și orașelor ucrainene, folosind artilerie, sisteme de lansare multiplă de rachete și rachete balistice.

Ocupanții ruși au început să ia în considerare greșelile începutului războiului

SUA au văzut unele dovezi ale unei îmbunătățiri a capacității Rusiei de a combina operațiunile aeriene și terestre, precum și capacitatea sa de a-și aproviziona forțele la sol.

Pe fundalul invaziei militare pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, ocupantul și-a schimbat tactica ofensivă și a început să țină cont de greșelile sale anterioare.

Rusia a desfășurat acum elemente de comandă și control în apropierea graniței sale cu estul Ucrainei, potrivit unui înalt oficial NATO.

“Atacurile sunt oarecum mai bine coordonate, dar sunt efectuate în formațiuni mici. Unități de dimensiunea unei companii susținute de elicoptere”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului european al apărării.

Potrivit publicației, potrivit oficialilor SUA și NATO, forțele ruse au făcut unele progrese în ofensiva din estul Ucrainei.

Oficialii americani estimează că SUA au văzut unele dovezi ale unei îmbunătățiri a capacității Rusiei de a combina operațiunile aeriene și terestre, precum și capacitatea sa de a-și reaproviziona forțele la sol.

Potrivit Departamentului de Apărare al SUA, avansul trupelor ruse este „lent și inegal”.

Statele Unite consideră că armata rusă încearcă să învețe din greșelile pe care le-a făcut mai devreme, când coloanele de tancuri și vehicule blindate au rămas fără alimente și combustibil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *