Actualitate

Slusari: Platforma DA nu va vota pentru Guvernul Gavriliță

Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministră. Anunțul a fost făcut de către deputatul Alexandru Slusari.

„Chiar dacă noi avem altă părere despre situația din țară și am punctat anumite riscuri pentru țară în cazul în care alegerile anticipate vor fi organizate de Guvernul lui Dodon, dar luând act de faptul că PAS refuză să voteze pentru propria candidatură. În asemenea situației, Platforma DA a luat decizia de a nu vota pentru doamna Gavrilița”, a precizat Alexandru Slusari în cadrul unei emisiuni de la PRO TV.

Anterior, și fracțiunea PAS a anunțat că nu va vota pentru un Guvern, pentru a putea fi declanșate alegeri parlamentare anticipate cât mai curând.

Ieri, liderul grupuli „Pro Moldova”, Andrian Candu, a declarat că a inițiat o campanie de discuții cu echipele și cetățenii, după care vor lua o decizie în acest sens. Alte fracțiuni parlamentare nu și-au anunțat deciziile privind votul pentru Guvern.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a desemnat-o pe fosta ministră a Economiei Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministră, după ce pe 23 decembrie 202, Ion Chicu și-a anunțat demisia și nu a exercitat interimatul funcției.

Conform legii, dacă în Parlament eșuează două tentative de învestire a unui Guvern și Curtea Constituțională constată existența circumstanțelor dizolvării Parlamentului, atunci acesta este dizolvat și sunt anunțate alegeri parlamentare anticipate.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *